een alternatief voor 'de waan van de dag'

10 augustus: Museum? Bibliotheek? Bed & Breakfast?

nostalgisch in de breedste zin van het woord.....

nostalgisch in de breedste zin van het woord…..

Na ons bezoek aan Zutphen reden we vorige week maandag naar het stadje Doesburg, ook aan de IJssel. Daar hadden we voor twee nachten B&B ‘de Oldtimer’>>>  besproken. Deze keer zaten we midden in de middeleeuwse binnenstad, in een stokoud huis.  De kamer die wij tot onze beschikking hadden was op zijn zachtst gezegd ‘bijzonder’.
Op weg naar het popperige wc-tje kwam je door een mini-Beatles-museum. Overal stonden beeldjes en de inrichting was in één woord te vangen: nostalgisch. In de breedste zin van het woord. Er was een vitrinekast met allemaal klein blikken speelgoed. En een hele galerij kleine fotootjes van old-timers. Verder was er een hele

Mini-Beatles-museum

Mini-Beatles-museum

boekenwand en stonden er boeken van de heer des huizes en zijn familie. Die heer heet Bert Stulp; hij heeft zich na zijn pensionering gestort op het zoeken naar verdwenen dorpen in Nederland. (meer weten over dit onderwerp?  zie >>>).

Die maandag verkenden we het oude stadje, aten een flink bord patat mét en maakten een wandeling langs de IJssel. De avond bracht ik door met de boeken van Bert en Antoinette. Ik vond o.a. een mooi fotoboek met alle Hanzesteden langs de IJssel, verdiepte me in de verdwenen dorpen in Drenthe en natuurlijk: het gastenboek.

B&B de Oldtimer in Doesburg

B&B de Oldtimer in Doesburg

Nieuwsgierig als ik ben (Aaltje lijkt op Aagje) ben ik altijd benieuwd naar wat de andere gasten schrijven. Het nostalgische aspect van dit B&B werd voornamelijk geroemd, bijna alle gasten hadden zich de ogen uitgekeken. Eén mevrouw was kennelijk lid van ‘de gezellige huishoudclub’, die vond dat het huis een grote schoonmaak behoefde. Dat vond ik niet: het was heerlijk om er een paar dagen te bivakkeren. Wanneer tref je nou een combinatie van een museum, een bibliotheek én een Bed & Breakfast?!?

Vorige

9 augustus: Hanzestad Zutphen

Volgende

11 augustus: Dieren en regen. En een mooie vis.

  1. Heel interessant om te lezen over dhr. Stulp. Ik wist niet dat er zoveel verdwenen dorpen in NL te vinden zijn. Wat ik niet terugvond op de kaart is het dorpje Eikenduinen tussen Loosduinen en Den Haag. ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerk_van_Eikenduinen ).
    In mijn jeugd woonde ik daar vlak bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén