cherrytomaatjes

cherrytomaatjes

Heel af en toe slaan wij de zondagse kerkdienst over.
De dag na de Rodermarktparade is zo’n zondag.
De avond ervoor was het erg gezellig en erg laat, dan zetten wij bij voorkeur geen wekker. In het verleden moesten we op die zondag met de cantorij wel eens zingen. Dan riep onze cantrix op de donderdag voor de Roder markt: “Zondagmorgen om half negen aanwezig!”
Ik was er wel altijd. Maar het was gewoon niet zo’n goeie combi.

stokbrood & kaiserbrötchen

stokbrood & kaiserbrötchen

Nu zaten we zondagmorgen om elf uur met twee dochters & aanhang aan een uitgebreide brunch: wat een heerlijk begin van zo’n ‘day after the night before’.
Om half één zou Carlijn worden opgehaald door iemand die uit Assen

theezakjes & koffiepads

theezakjes & koffiepads

kwam. Om half één kreeg ze telefoon: “Ik ben onderweg naar je toe, maar ik zit achter een stoet ouwe trekkers!” O ja, die waren op weg naar Roden. Daar hadden we zaterdagavond al een ‘Havenstapper’ en ex-boer over gehoord. “Ik denk dat ik morgen maor ies hen het beursterrein gao oale trekkers kiek’n!”

Toen we iedereen hadden uitgezwaaid liepen we op ons dooie akkertje het dorp in, het was immers prachtig weer. Onder grote publieke belangstelling stonden op de Albertsbaan versierde wagens van de Rodermarktparade opgesteld. Als je er zo dicht aan langs loop zie je pas wat voor kunstwerken het eigenlijk zijn. En met hoeveel precisie en geduld sommige onderdelen op

wraps...!

wraps…!

zo’n wagen tot stand zijn gekomen. Op deze pagina vind je een paar markante voorbeelden. (klik op de foto’s voor een vergroting, dan kun je het beter zien). Ondertussen hoor je de verhalen: hoe mensen hebben genoten van de optocht, dat ze ‘dit of dat’ helemaal niet hadden gezien en vooral: hoe zo’n werk het was om de wagens weer zo mooi voor het voetlicht te brengen.
En of je nou een prijs had of alleen een eervolle vermelding: hulde aan alle bouwers, jullie hebben ons weer een fantastische dag bezorgd!