Lekker sfeertje op de Rodermarkt.

Lekker sfeertje op de Rodermarkt.

Vandaag is de Rodermarktdag. Vanmorgen om 07.00 uur op de fiets (want ik moest

detail

detail

gewoon naar mijn werk) kwam ik langs heel veel lege kraampjes en een paar ‘opbouwende’ marktkooplui. Lekker sfeertje, iedereen had er zin in!
Vanmiddag ging ik een kwartiertje eerder weg uit Groningen, ik wou ook nog even wat van dat ‘lekkere sfeertje’ meepikken. Om drie uur liepen wij richting de markt. Targets: een ijsje en een kilo druiven.

.... deze mevrouw moet zich behoorlijk bedapperen....

…. deze mevrouw moet zich bedapperen….

Het ijsje lukte. Onderweg kwamen we nog langs een kraam met handwerkspullen; “Kijk, deze trui is gebreid van één bol wol, mevrouw!” Deze mevrouw moet dan haar uiterste best doen om die bol wol niet te kopen, want er zijn nog twee andere handwerkprojectjes die ik eerst  wil doen.

Het was leuk! We kwamen bekenden tegen en we klepten genoeglijk met deze en gene.
Gelukkig had de zanger die we bij ons achter het huis al hoorden even pauze toen wij over de markt liepen, dat is ook al behoorlijk sfeerverhogend. Voor mij dan, hè?
Op de terugweg zouden we de druiven meenemen. Maar die waren op!
De handel had dus kennelijk een goeie dag. Wij hadden ook zonder druiven een goeie dag. Vrijdag is het weer gewoon markt in Roden!