een alternatief voor 'de waan van de dag'

28 september: Hamrikheem. Waar je gewoon mag zijn.

Het Hamrikheem in Groningen

Het Hamrikheem in Groningen

Vandaag blog ik over een onderwerp waar ik nog niet veel over heb laten horen: mijn werk.
Het Hamrikheem in Groningen is een afdeling van Lentis, mijn werkgever. Het is sinds 2014 een onderdeel van de afdeling Ouderenpsychiatrie, als managementassistent ondersteun ik het management en de teamleiders van de verschillende vestigingen.
Het Hamrikheem veranderde in 2012 langzaam van een verzorgingshuis naar een woonvorm met ‘minder zorg – meer zelfstandigheid’ voor ouderen met psychiatrische problemen. Sommige bewoners woonden jaren in een gesloten omgeving. Bij het Hamrikheem hebben ze een eigen appartement, doen ze zoveel mogelijk zelf boodschappen, maken ze eigen beslissingen. Ze krijgen zorg en hulp waar nodig, maar de visie is vooral: eigen regie. Zelf doen.

Lentis is trots op de opmerkelijke resultaten die door bewoners met ondersteuning van de teamleden zijn behaald.
Dit is aanleiding geweest om Minke Haveman uit Groningen te vragen de verhalen van bewoners en teamleden op te tekenen; dat zijn mooie verhalen geworden!
Eén van onze psychiaters, Marjolein Boshuisen heeft bij de verhalen passende foto’s gemaakt. Verhalen & foto’s zijn gebundeld in het boekje “Hamrikheem. Waar iedereen gewoon mag zijn”.
Het boekje geeft een inkijkje in het dagelijks leven van bewoners en hun herstel dat ontstond toen ze ‘gewoon’ in Hamrikheem kwamen wonen.

De feestelijke bijeenkomst waarop het boek wordt gepresenteerd moet nog komen, (zie het blog Hamrikheem van 22 oktober >>>)  maar ik geef vandaag al een link naar een blog van de schrijfster van het boek, Minke Haveman.
Zij vertelt op dat blog hoe het was om dit boek te schrijven.
Minke schrijft heel prettig, zoals haar blog is, zijn ook haar verhalen.  Klik hier >>> naar haar blog op de website van haar bedrijf dat zich bezig houdt met ‘verhalende marketing’.

Vanuit mijn functie was ik betrokken bij de totstandkoming van dit boekje en vandaag kreeg ik daarover een heel mooi compliment. Een waardevol moment voor mij, vandaar dat ik het deel met de lezers van mijn blog. Als het boekje is gepresenteerd zal ik een link plaatsen naar de digitale versie er van: we zijn namelijk trots op het resultaat en dat mag gezien worden!

Vorige

27 september: Roonermark

Volgende

29 september: Sudder-speklapjes.

  1. Minke

    Wat een leuk blog, Ada! Heel erg bedankt voor alles :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén