Vrienden.  In de loop van de jaren heb ik verschillende soorten vriendinnen om mij heen verzameld. Een schoolvriendin, een boeken-vriendin, een collega-vriendin, zelfs een tante beschouw ik als mijn vriendin (vriendschap heeft niets met leeftijd te maken….): allemaal mensen waar ik een stukje van mijn leven mee gedeeld heb en waarmee ik warme wederzijdse contacten onderhoud.
Ook samen hebben Gerard en ik vrienden: ‘de club van vroeger’ uit Hoogersmilde staat net zo dicht bij ons als onze familie. In de loop van ons leven is er één vriendenpaar bijgekomen: Hans en Bea uit Peize (zie 28 september 2014 >>>) Zij hebben hun plekje in onze familie- en vriendenkring langzamerhand veroverd en andersom is dat ook het geval.

vriendenDeze vriendschappen zijn belangrijk voor ons. Het is een kring mensen van mensen die om ons heen staan. In de periode dat Gerard ziek was heeft deze kring van familie en vrienden veel voor ons betekend. Vaak ga je er van uit dat vriendschap vanzelfsprekend is, maar af toe wordt je even bepaald bij het belang ervan.

Gistermiddag vierden we Bea’s 65e verjaardag.
In de loop van de jaren hebben we lief en leed gedeeld.
Recepten uitgewisseld. Ettelijke bomen geklaverjast.
Elkaars foto’s bekeken. Geluisterd, gepraat, gehuild en gelachen.
We spraken hun kinderen, kleinkinderen, broers, zussen en hadden een heel gezellige middag. Gerard en ik zongen voor hen het lied ‘Vrienden’ van Elly & Rikkert Zuiderveld.
Ook nu was er sprake van een lach en een traan….waarbij we natuurlijk tussendoor wel uit de school klapten over kleine onhebbelijkheden. Maar bij vrienden moet dat kunnen.
Vrienden.
Je kunt niet zonder.

Luister hier >>> naar het lied dat we zongen van Elly & Rikkert Zuiderveld over vrienden.
Het staat op hun album “Van het water naar de oever” uit 1997.