hortentia-3In het najaar heb ik een paar keer geblogd over de hortensia’s in onze tuin.
Ze bloeiden prachtig, verkleurden in het najaar in tinten van diep rose/rood naar donkerblauw en we genoten er van als we buiten zaten.
Regelmatig haalde ik wat naar binnen; voor een mooi zomerboeket op een vaas, op kleine vaasjes in een dienblad, voor een bloemstuk of een herfstkrans.
Als ze een beetje vochtig blijven dan worden ze op den duur bruin. Maar als ze droog hortentia-2worden behouden ze hun kleur en dat is dit jaar heel goed gelukt.

In grote, glazen schalen had ik wat diep-blauwe, lila en oud-roze hortensiabollen gedroogd. Voor de kerstdecoratie in en om ons huis heb ik die nu gebruikt.
1. Dit is het kerststuk met de Passé Piek (zie 10 december). Naast de piek zitten twee hortensiabollen die zijn voorzien van kleine rode kerstballetjes.
hortentia-12. Schaal met hortensia, zilveren ballen en een frivole glittervlinder. Die zou ik zelf nooit gekocht hebben. Hij zat op een kerstbloemstuk dat ik kreeg van Christine Brons >>>, mijn werkgever van 2003 tot 2008. Christine is zoals deze vlinder: kleurrijk en nadrukkelijk aanwezig.
3. Mijn ‘welkommandje’ bij de voordeur met verschillende kerstkleuraccenten nog zo’n Christine-vlinder.