een alternatief voor 'de waan van de dag'

5 januari: Roder Boekenmarkt ook in januari!!!

Nou las ik toch gisteren dat de BRB (Beroemde Roder Boekenmarkt) een derde marktdag organiseert!
Op zaterdag 7 januari 2017 is er een extra verkoopdag, van 12.30 uur tot 15.00 uur.  In het voormalige Magista gebouw, Oosteinde 6, 9301 LJ in Roden.
De entree is gratis. Prijs per doos/grote tas € 5,00.
Ik weet nog niet of ik in de gelegenheid ben om heen te gaan, maar ik wil mijn lezers er in ieder geval op attenderen.

In december ben ik altijd een vaste klant, ook in deze kerstvakantie was ik er weer.
Donderdag 29 december wandelde ik naar het kleinschalige industrieterrein naar het voormalige pand van Magista. Ik ging bewust ’s middag op de tweede dag, want de ruimte was dit jaar kleiner dan vorig jaar en ik weet nog hoe druk het vorig jaar was.
Bij het binnenkomen liep ik gelijk al mijn oud-buurvrouw Antje tegen het lijf.
We praatten even bij, maar zij was met twee dochters en twee kleinkinderen, dus we gingen ieder onze weg. Van voorgaande boekenmarkten heb ik geleerd dat ik niet teveel boeken moet meenemen. Ze verkopen daar namelijk geen tijd en die moet je wel hebben als je veel wilt lezen.

Onderweg kwam ik Henk en Harm Jan tegen, vrijwilligers die de weg weten in de boekenmarktjungle. “Zoek je iets speciaals?” Ja, ik zocht fotoboeken van onze royals. Vaste lezers weten dat dat één van mijn ‘guilty pleasures’ is. Henk wees mij feilloos de weg en o, wat trof ik het dit jaar. Drie nagelnieuwe boeken! Twee over Willem Alexander en Maxima en een heel dik exemplaar van Beatrix.
€ 5,=  telde ik neer voor de drie boeken.

Verder zocht ik in de christelijke boekenhoek nog naar een dagboekje. Gerard en ik zoeken al een tijdje naar een geschikt dagboekje, maar tot nu toe had ik niet iets geschikts kunnen vinden. Ik vond verschillende jaargangen van de ‘Bijbelse dagkalender’, uitgegeven door uitgeverij Boekencentrum. De stukjes zijn geschreven door Protestantse predikanten. We gaan het zien.

In een volgend gangpad zat Antje. De dochters en kleinkinderen waren nog druk aan het zoeken, maar Antje had even een stoel opgezocht. Konden we even bijpraten.
Het mes van de boekenmarkt snijdt zo aan drie kanten: je spreekt nog eens iemand, je kunt hele mooie boeken kopen voor een zacht prijsje en je steunt  het goede doel.
Vrijwilligers: allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Benieuwd naar voorgaande boekenmarkten?
Zie: 29 december 2014 >>>

Vorige

4 januari: Een stemmetje in je oor…

Volgende

6 januari: Oliebollen-ovenschotel

  1. Fijn dat je zo genoten hebt en dat je niet ledig huiswaarts keerde. De boekenmarkt is inderdaad een heel gezellig evenement, waar je voor weinig veel kunt vinden en soms onverwacht oude bekenden tegen het lijf loopt waar je dan weer een leuk gesprek mee voert. Hopelijk lukt het om nog vele jaren door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén