Gisteravond had Gerard koorrepetitie van InBetween.
Het komt er nu even op aan, want op 18 maart geeft het koor een concert.
Een duo-concert deze keer; InBetween organiseert het samen met Popkoor Leek.
Als die twee koren daar over een kleine twee weken samen op het podium staan is er heel veel overleg aan voorafgegaan.

In het verleden vroeg het koor vaak andere ensembles voor een gastoptreden tijdens een concert. Een dubbelconcert is een nieuwe vorm van optreden en wat ik er tot nu toe van gehoord heb wordt het erg leuk.
De titel van het concert is “Van Bach tot Borsato” en dat dekt gelijk de lading.
Want het zijn twee heel verschillende koren.
Misschien leuk om beide websites met elkaar te vergelijken;  Popkoor Leek >>>   en InBetween >>>.

Bach

Borsato

Het repertoire dat Popkoor Leek zingt is anders dan wat InBetween brengt.
Dit zegt het popkoor er zelf over: ons repertoire is zeer gevarieerd. Van toen tot nu, Engelstalig en Nederlandstalig, van pure popmuziek tot musical, van ballads tot up-tempo.
InBetween zit (zoals ze zelf zeggen) overal tussenin. Het repertoire zit tussen Bach en Beatles, tussen Middeleeuws en Musical.  Het publiek is dus die avond spekkoper, want een breder aanbod krijgt je nooit in één concert!
De koren hebben al een paar keer samen geoefend, want ze treden niet alleen apart van elkaar op, maar ook samen! Het Popkoor moest wel heel erg wennen aan het stuk van Bach dat men gezamenlijk uitvoert en InBetween struikelde over de vele woorden en lange zinnen in een lied van Borsato.

Waninge

Hierboven zie je de silhouetten van twee grote kunstenaars wiens muziek je die avond kunt beluisteren. Het leuke is dat mijn Gerard op die avond ook met zijn silhouetje te zien zal zijn: als voorzitter van InBetween schrijft hij, samen met de voorzitter van Popkoor Leek, een voorwoord in het programmaboekje.
Mooi hé? In de gallerij der groten……
Ben je benieuwd naar wat die twee koren ons op 18 maart voorschotelen en wil je komen kijken en luisteren?
Hierbij een link Van Bach tot Borsato naar een PDF van de poster van het concert. Hierop staat alle informatie over de locatie, de tijd en de verkoopadressen. Ik kiek d’r al naor uut!