Bij het project ‘iedere dag een kastje’ was begin deze week het CD-rekje aan de beurt. Sinds we onze muziek digitaal opslaan maken we nog amper gebruik van CD’s.
Veel kon weg. Veel ook niet. Blij was ik met het terugvinden van de CD “Sehnsucht’ van Alexandra. Ik schreef al eens over haar op 20 oktober >>>.
Het is een kopietje dat ik ooit van mijn vader kreeg. Jaren had ik het niet gehoord.

Ik zette het gelijk op. Het eerste nummer heet ‘der Traum vom Fliegen’. Het beschrijft een blaadje dat aan een boom zit. Het blaadje  klaagt dat hij vastzit aan de boom en dat hij heel graag zou willen vliegen. Dan zou zijn leven fantastisch zijn. Als het herfst wordt rukt een storm het blad van de boom, waarna het op straat beland. Stervend roept het blad dat het alles zou willen geven om nog één keer te kunnen vliegen; dan zou hij terugvliegen naar zijn boom en dan zou hij de droom om te vliegen onmiddellijk vergeten.

Zo is het in de mensenwereld ook vaak. We zijn veel bezig met onbereikbare verlangens en we kijken steeds maar naar anderen die het in onze ogen beter hebben.  Of beter doen. We realiseren ons niet genoeg wat we wel hebben. Op het moment dat we dat verliezen, waarderen  we pas wat we hadden en blijkt het najagen van dromen en afgunst op anderen veel te veel energie en tijd hebben gekost. Je gaat pas waarderen wat je had als je het kwijt bent.
Om de beeldspraak van het blaadje te gebruiken: blijf lekker aan je boom en geniet van wat de seizoenen je brengen. Het is zo maar weer winter……

Luister hier >>> naar de mooie stem van Alexandra die Der Traum vom Fliegen zingt.
Wil je de tekst meelezen? Klik hier Der Traum vom Fliegen voor een PDF met de Duitse woorden.