Vorig weekend hadden we weer een verjaardag met de vrienden. Die week daarvoor hadden we elkaar nog gezien en gesproken bij de voorstelling van de Getemde Feeks in Diever, maar er was al weer gespreksstof genoeg.

We doen onder elkaar niet echt aan cadeautjes, maar we geven elkaar geld. Ik koop er altijd iets leuks van, iets waarvan mannen zeggen “Is ‘ t neudig?”
Hele mooie breiwol, een boek, sieraden  of een tas; zoiets. Meestal geven we dat geld in een envelop, maar zaterdagavond had ik een bijzondere manier van geld geven.
Had ik gekregen van Sinterklaas. Ik had de goede Sint gevraagd om papieren doosjes die je nog in elkaar moet vouwen om cadeau-geld in te doen en toen kreeg ik deze Oosters aandoende boekrolletjes, gemaakt van luxe behangpapier. Er zitten twee strookjes papier om het houten dingetje gevouwen; op de voorste zet je de boodschap die bij het cadeautje hoort en tussen de twee strookjes vouw je het papiergeld dat je wilt geven. Leuk hè?
“Je koopt ze bij de wereldwinkel”  zei Sinterklaas.

Eenmaal op de verjaardag bleek dat een andere vriendin ook had bedacht het geld op een andere manier te geven.
Zij had een mini-portemonnee gekocht met de tekst:
“Life isn’t perfect but your outfit can be!”

Jarenlang schuiven we enveloppen heen en weer met een kaartje en een bankbiljet en zo ineens twee originele ideeën op één avond….. maar verder was er niet veel veranderd. Net als op andere verjaardagen was het het gewoon weer heel gezellig!