Deze week stonden er een paar leuke dingen in mijn agenda.
Dinsdagavond hadden we de nulde les (zie >>>) van de Franse les en donderdagavond ging ik met tien andere cantorij-leden op bezoek bij Roelie, die deze zomer verhuisde van Roden naar Assen. Verder was ons huis gevuld met Frea en Jon en af en toe langswaaiende en lawaaiende kinderen.
Nu de dagen zo vol zijn met de zorg rondom mijn moeder zou ik het liefst ’s avonds op de bank zitten met een haakwerkje, dus ik heb overwogen om de leuke dingen af te zeggen.

Maar ik heb het niet gedaan. De nulde Franse les was weer beregezellig; geen woord Frans hebben we gesproken. We vertelden elkaar over onze vakantie-belevenissen, maar ook ziektes en operaties kwamen ter sprake. We zijn tenslotte allemaal (behalve Theo) al ruim over de vijftig. Twee concessies deed ik: de bijeenkomst was niet bij ons maar bij vriendin Bea en het werd niet zo laat als anders.
Gisteravond zaten we aan de zelfgebakken taart bij Roelie.
Beetje onwennig. Donderdagavond, cantorijavond; maar vanaf nu niet meer. Een paar leden waren overgestapt naar de Cantorij Roden en vertelden hoe gezellig het daar was.
Na de koffie gingen we samen zingen; het was immers een bijeenkomst van de cantorij.

Mijn gitaar en mijn zangmappen had ik meegenomen; we zongen hééél andere muziek dan tijdens de cantorijrepetities. ‘Surabaja’ van Anneke Gröhnloo, ‘Edelweiss’ uit de Sound of Music, ‘Vaya Con Dios’ van Les Paul and Mary Ford, dat soort werk.
Ik zat op de bank naast Jantje (85). Die had me tijdens de koffie toevertrouwd dat ze Vicky Leandros zo mooi vond. Op speciaal verzoek zongen we dus ook ‘Ich hab die liebe gesehen…’ van deze zangeres. Jantje kon het woordelijk meezingen, wat ze dan ook vol overtuiging deed.

Op mijn verzoek zongen we ‘Middellandse Zee’ van Anita Berry.
Daar zit een mooie tegenstem bij, maar Gerard vindt het zo’n afschuwelijk lied, die wil dat nooit met mij zingen. Gisteravond zong iedereen mee.
Ook meezingen? Klik hier >>>

Eigenlijk was het allemaal veel te druk.
Maar ik had het niet willen missen!