In juli en augustus schreef ik al over het Rodermarktwagen-virus. Eigenlijk had ik verwacht dat ik daar al meer blogs over zou hebben geschreven, maar door de ziekte van mijn moeder moest ik me terugtrekken uit het knutsel- en handwerkteam.
Het enige wat ik doe is rode bloemetjes haken; dat kan ik ook in de Boshof doen…….

Als je er niet zo dicht op zit heb je ook minder last van het virus.
Maar de Rodermarktparadedag komt nu toch wel dichtbij en eergisteren begon het toch weer te kriebelen. “Wat draait er eigenlijk voor muziek op de wagen?” vroeg ik aan Gerard. “Als we als koortje moeten playbacken moeten we toch wel weten wat we zingen.”
Geen idee had ie. Mathijs zou ‘iets met de muziek doen’. Gistermiddag heb ik wat bekende christelijke meezingers opgezocht en gemaild naar Mathijs. We gaan het zien. En de mensen die in het publiek langs de Rodermarkparade staan gaan het horen.
Gisteravond heb ik koffie, thee en  een chocoladetractatie gebracht naar de harde werkers. Ik was zo nieuwsgierig hoe het er uit zou zien!
Het was een bedrijvigheid van jewelste rondom de wagen; met man en macht werd er gewerkt. Het kleurige orgel heeft twee ‘gadgets’: als je op de voetpedalen drukt komen er bloemen uit de voorste pijpen en als je op het toetsenbord een toets aanslaat gaan er aan de achterste pijpen lichtjes branden. Van de blikvanger van de wagen, de grote bijbel die voorop ligt, is de tekst uit 1 Korinthiërs 13 al helemaal met boontjes ingelegd en de gehaakte rondjes en bloemetjes krijgen hun plekje aan de zijkanten.

Ben je benieuwd naar hoe het er al uit ziet? Klik dan hier >>> op de Rodermarktwagenpagina de kerk voor foto’s en verslag tot nu toe.

Het virus is weer terug.
Nog anderhalve week.

Meer lezen over het Rodermarktwagen-virus?
Zie 27 juli >>> (deel 1)  en 18 augustus >>> (deel 2)