Maandagmorgen zat ik achter m’n toetsenbord het blog van maandag te schrijven.
Radio 5 aan, kopje koffie er bij, ‘me-time’.
Tijdens de arbeidsvitaminen was er een gesprekje met Ilona Hofstra, een coryfee uit vroeger tijden. Het gesprekje ging over programma’s die ze had gemaakt.
Ze liet zich heel kritisch uit over het nieuws zoals dat tegenwoordig tot ons komt.
“Luister nou eens kritisch naar het nieuwsbulletin dat we net hebben gehoord. Het gaat alleen maar over geweld en criminaliteit. Politie in Brabant is bezig met het opsporen van drugs. Dat is toch geen nieuws? Dat doet de politie overal in Nederland. Spijkers in de maiskolven van een boer ergens in Nederland. Ieder uur nieuws over de zoektocht naar het vermiste meisje, nu al een week lang. Al die aandacht voor het negatieve, waarom?
Waarom niet ook aandacht voor positieve dingen? Initiatieven voor meer duurzaamheid bijvoorbeeld, groepen mensen die hun buurt leefbaarder maken, ideeën over hoe je dat kunt doen. Hou eens op met al die aandacht voor wat fout gaat.”

Ze mocht een plaatje uitkiezen voor de Arbeidsvitaminen.
Ze koos “Als ik de baas zou zijn van het Journaal” >>> van Kinderen voor Kinderen.
Nu ik het na jaren weer hoorde viel me op hoe leuk de tekst eigenlijk is.
“Dat moet op mijn website” dacht ik. “Meer aandacht voor het positieve!”