Vanaf begin november zijn we bezig het huis van mijn moeder leeg te halen.
Het doet me meer dan ik op voorhand had gedacht.

Er zijn heel wat instanties waar je terecht kunt met je oude spullen.
De kleding bijvoorbeeld verdeelde ik in drie stapeltjes.
1. mooie kleding, die gaat naar het Heymanscentrum (waar mijn kantoor is) voor de tweede hands kledingmarkt
2. Goede kleding, die gaat naar het Leger des Heils en
3. Oude afgedragen spullen, die kunnen gewoon weg.
Woensdagavond had ik alle kleren door mijn handen gehad, donderdag bekeek ik met mijn tante Trijn een fotoboekje van de laatste 15 jaar van mijn moeder.
Zag ik al die kleren weer voorbijkomen. Bloesjes in Oostenrijk. Shirtjes in Frankrijk.
Jassen, truien……..emoties komen op momenten dat je het niet verwacht.

Voor boeken is het nu een goede tijd. Die breng ik allemaal naar de inzameling voor de Roder boekenmarkt. Die wordt dit jaar gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 december. Vorige week bracht ik een aantal dozen naar het gebouw waar men al druk bezig is met sorteren: leuk sfeertje! Dan zie je pas hoeveel vrijwilligers al maanden van te voren druk bezig zijn met uitzoeken en prijzen. Voor meer informatie over de Roder Boekenmarkt zie >>> .
Er staat trouwens een erg origineel uithangbord voor het gebouw, zie foto links.

Wat wij niet willen houden aan huisraad breng ik naar Het Goed of ik zoek er een liefhebber voor. Het theeservies bijvoorbeeld dat op 7 november op ‘Aaltjes marktplaats’ stond ging naar de zus van nicht Janny en mijn moeders CD’s gaan naar de dagbesteding op een afdeling van mijn werk.
Zaterdag bracht ik weer een paar tassen met spullen naar de vestiging van Het Goed in Roden . Dan loop ik ook altijd even binnen in de winkel; dit keer viel mijn oog op een blauwe schaal. Leuk! Kon ik goed gebruiken.
Waarvoor? Lees je morgen in het blog: ‘Herfst. En een beetje lente…!’