De blauwe schaal die ik zaterdag had gekocht bij Het Goed heb ik gebruikt voor het maken van een bloemstuk. Ik stond bij de bloemenwinkel te zoeken naar iets leuks om mee te nemen voor neef en nicht in Apeldoorn waar wij vandaag op bezoek gingen en vond niets.

Het enige herfststuk dat ik wel leuk vond was voorzien van twee plastic kalebassen en twee stoffen oranje lampion-bloemetjes. Bah. Als ik die namaakspullen in een bloemstuk ontwaar hoeft het van mij al niet meer.

In plaats van een groot bloemstuk kocht ik twee potjes met witte en blauwe hyacinten ( 2x 2,50) en een bos  witte rozen (3,50). De blauwe schaal (1,99) gebruikte ik als opmaak-pot.

De hyacinten haalde ik uit de plastic potjes en zette ze  in het midden van de schaal. Ik liet een stuk oasis zich volzuigen met water en vulde de leegtes rond de hyacinten op met nat steekschuim.
Hiervoor moet je een beetje creatief mozaïeken…..
Uit de tuin haalde ik wat mooie blauwe hortensia-bollen en prikte de schaal daarmee rond. De stelen van de rozen sneed ik op 10 cm schuin af en prikte de rozen in kleine groepjes van twee en drie tussen de hortensia’s.

Klaar.
Herfst en lente verenigd in één bloemstuk in blauw/wit-tinten.
Hieronder zie je hoe het is geworden; links het zij-aanzicht, boven hoe het er van boven uit ziet. Klik op de foto’s voor een vergroting.
(Onkosten: € 10,50 Tijd om te maken: ongeveer 45 minuten)