Carlijn en Wim nodigden ons uit voor een mini-housewarming in hun appartement in Groningen.
Ik bood aan om een hartige taart mee te nemen. En wijn.
Het werd een ‘Torta salata vegetariana dalla mamma”, in goed Nederlands een vegetarische hartige taart à la mama’.

Ook zin om zo’n taart te maken? Dit heb je nodig:
– Bladerdeeg voor hartige taart.
– 2 teentjes knoflook
– 3 uien
– Bakje champignons
– 1 rode paprika
– en stukje blauw-ader kaas.
– 200 cc kookroom
– 3 eieren
– kruiden: zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en  oregano
– 150 gram geraspte (gewone) kaas.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
De knoflook persen en een beetje aanbakken in olijfolie of wokolie.
Alle groente in stukjes snijden en 10 minuten aanbakken/smoren samen met de knoflook.
Springvorm bekleden met bladerdeeg, de helft van het groentemengsel verspreiden over de bodem.
Op dat laagje groente leg je hele dunne plakjes blauw-ader kaas, daarover heen verspreid je de andere helft van de groente.
3 eieren breken, mixen met de kookroom en de kruiden en uitgieten over het groentemengsel.

Tenslotte bestrooien met geraspte kaas.
30 minuten in de oven.
180- 200 graden,  30 minuten in de oven.