Sinterklaas is al terug in Spanje en Nederland wordt weer in kerstsfeer gebracht.
In de landen om ons heen begint eind oktober de kerstvoorpret al, maar toen we afgelopen jaar in Canada waren ontdekten we midden in de zomer al een winkel met alleen maar kerstspullen!

Op 16 juni van dit jaar liepen Gerard en ik met zwager Jan en schoonzus Lammie in de Canadese stad Quebec.  Het was de tweede dag van ons verblijf daar en in tegenstelling tot de eerste dag (die zonnig en warm was) was het druilerig weer. Beetje nevelig, graad of 15.
Er waren nog wat dingen in de stad die we graag wilden doen: naar de markthallen in de oude haven, Gerard zocht nog naar een T-shirtje met Canada er op en ik wilde  nog een kaarsje aansteken in de kathedraal Notre Dame.

Naast de kerk was een bijzonder winkeltje: la boutique de Noël / the Christmas shop. Toen we naar binnen liepen zong Michael Bublé ‘walking in the winterwonderland’.
Eenmaal binnen ben je een half jaar verder in de tijd; of een half jaar terug…….
Kerstbomen, kerstverlichting, kerstkaarten, kerstversiering, kerstballen met 2017 er op, elanden, kabouters, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.
Inmiddels zong Jim Reeves ‘Silver bells’.

Bovenin was een hoekje ‘opruiming 50%’; als echte  Nederlanders gingen we daar natuurlijk even kijken.
Daar lagen alle spullen waar 2016 op stond.
We hebben ons vergaapt aan de Canadese Kerst-kitsch, samen met de in Quebec alom aanwezige Japanners,  Chinezen en andere buitenlanders.
Kerst is universeel.
Op de foto links zien we mijn nuchtere zwager Jan. Hij drukt in lichaamstaal de volgende zin uit: “Wat doe ik hier…..”

Na een kwartiertje stonden we weer met onze paraplu’s in de motregen.
Met Frosty the snowman nog in onze oren .
Best gek op 16 juni.