een alternatief voor 'de waan van de dag'

14 januari: Mislukt.

Op dit blog komt regelmatig een recept voorbij, met foto’s en verhalen hoe lekker het was.  Dat wekt bij sommigen de indruk dat ik een keukenprinses ben en dat is geenszins het geval. Lees hiervoor de introductiepagina voor de categorie ‘koken’, te vinden in de zwarte balk bovenaan deze pagina.

Koken vind ik, net als bijna alle huishoudelijke klussen, een noodzakelijk kwaad. Het saaist vind ik bonen, rode bieten en andere Hollandse groenten met aardappels en vlees. Bijna alle recepten die op mijn blog staan zijn pogingen van mij om de standaardmaaltijden wat op te leuken.  Donderdag had ik uit de Jumbo zo’n kooktijdschrift meegenomen waar een quiche in stond.  Het deeg moest je zelf maken, het mengsel met ei en room moest onderin, direct op het deeg en de groenten moesten daar ongekookt op.

Deze quiche is jammerlijk mislukt. Het mengsel van room en eieren lekte door de springvorm heen; er vormde zich een plasje op het aanrecht. Vlak voordat de quiche in de oven ging probeerde ik het plasje nog op de quiche te schuiven, maar dat had niet het gewenste resultaat. Uit voorzorg legde ik een stuk bakpapier op het rooster.  Na 30 minuten in de oven was het roommengsel nog niet gestold. En het deeg was niet gaar.  Gerard opperde om hem nog tien minuten met extra bovenwarmte terug in de oven te zetten. Daarna was de katenspek bijna verbrand, de bovenkant van de randen ook en de bodem was nog niet helemaal gaar.

Na de eerste 30 minuten had ik nog een foto gemaakt,  want leuk voor het blog; de foto gaat hierbij. Na die tien minuten bovenwarmte hebben we de quiche wel opgegeten,  maar het recept deel ik niet. Volgens Gerard hoef ik dit recept zelfs  niet te bewaren. Het droevigste deel was nog niet eens het plasje op het aanrecht; het was het bakblik dat vast zat aan het bakpapier. Helemaal aangekoekt met het keihard geworden ei-met-room-mengsel.

Er komt geen deel 2 van dit blog; het verhaal van het afwaswater en de schuursponsjes valt, net als bijna alle huishoudelijke klussen, in de categorie ‘noodzakelijk kwaad’.

Vorige

13 januari: Und jetz…..ein Henkie!

Volgende

15 januari: Niet helemaal bij de les. Helemaal niet eigenlijk.

  1. louisa van Hell

    Dit is me al meerdere keren gebeurd. Wat een geklieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén