Vanmorgen zette ik mijn tablet aan en op het scherm verscheen de tekst : Roden.  Zon.  18 graden. Dat was ons al beloofd toen ik nog in het ziekenhuis lag en wat heerlijk dat de voorspellingen dan ook uitkomen.

Na  het beluisteren van de viering vanuit de Catharina kerk (met een ooggetuige verslag van de gebeurtenissen rond Pasen van een Romeinse soldaat: leuk!) dronken we buiten koffie en ook de rest van de dag zaten we heerlijk in de tuin. Wat een buitenkansje zo begin april.
Aan het einde van de middag kwamen Harriët en Carlijn even langs.
Samen maakten we bij ons glaasje vruchtensap een Italiaanse bruschetta: een brood-borrelhapje dat je eenvoudig in je oven kunt bereiden.

Nodig:
– 1 stokbrood
– 50 cc olijfolie
– Italiaanse kruiden (Oregano, basilicum)
– geraspte kaas.
– rode of groene pesto of tapenade.

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Het stokbrood snij je in plakken van ongeveer een centimeter.
De olijfolie giet je in een bord en doopt ieder plakje stokbrood in de olie, zodat één kant vettig wordt.
Dan strooi je op ieder plakje op die olijfoliekant de kruiden en een beetje geraspte kaas.
Leg de plakjes op een rooster en doe ze 10 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer de brusschetta met  rode of groene pesto of tapenade.

Dit is een erg simpele manier van bruschetta maken.
Kijk maar eens op internet; je kunt je qua ingrediënten helemaal uitleven!
Wij genoten in de voorjaarszon van dit heerlijke Italiaanse borrelhapje en realiseerden ons: dit is nog maar het begin. We hebben de hele lente en zomer nog voor ons!