Het is week van de jaren zeventig op Radio 5. En natuurlijk is het heel stom dat ik thuis zit om te herstellen van de hartoperatie, maar ondertussen hoef ik niets te missen van deze fantastische muziekweek. Gistermorgen stond ik onder de douche en mijn telefoon stond op de Radio 5-app te schetteren vanaf de wastafel. “En dan nu een heel bekend Frans chanson uit de jaren 70: Pour un flirt……”

Lalalalala……. onder de warme douche stond ik mee te zingen en  bedacht: dit is leuk om vanavond met de hele groep te zingen. We hadden namelijk gisteravond de laatste Franse les van dit seizoen; de vorige twee had ik gemist,  maar deze laatste kon ik gelukkig weer van de partij zijn.

Iedereen was er; een unicum dit seizoen! Vakanties, ziekte, er miste nog al eens een leerling.  Met z’n achten hadden we het als vanouds bere-gezellig; we hebben Frans gepraat,  maar niet veel…….wel zongen we met elkaar ‘Pour un flirt avec toi’. De tekst had ik voor iedereen  uitgeprint en ik had m’n gitaar mee: wat weer een sfeertje.
Iedereen had wat lekkers meegenomen voor de afsluiting van dit seizoen.
Du vin, du  fromage et des petites noix.
We prikten een datum in mei voor een gezamenlijk etentje en op 2 oktober is de eerste Franse les van het seizoen 2018/2019.
IJs en weder dienende; in goed Frans “si le temps le permet” (als het weer het toestaat).