Gerard ontwaarde afgelopen dinsdag in het streeknieuwsblad ‘De Krant’ een foto waar hij op stond. “Ik sta in de krant!”

Al een poosje draait hij mee met de Wijkbelangenvereniging Centrum Roden en één keer per jaar is er een zogenaamde schouw, dan gaat er iemand van de gemeente met het clubje op pad om te kijken hoe de zaken er voor staan  in het Centrum.

“Door mee te draaien in zo’n belangenvereniging kun je ook daadwerkelijk iets betekenen voor de samenleving in het centrum” zegt Gerard daar zelf over. “Je kunt op die manier meepraten over het parkeerbeleid, over verkeersveiligheid en over huis- tuin- en keukenonderwerpen zoals een verzakte stoep of hinderlijk groen.
De vorige keer had men het gehad over het aanleggen van zebrapaden om de verkeersveiligheid te vergroten. Inmiddels liggen er al een aantal in het Centrum en het heeft het oversteken beslist gemakkelijker gemaakt.”

Heb je een mening over hoe dingen anders kunnen in het centrum van Roden? Of erger je je aan bepaalde zaken? Schakel één van de leden van de Wijkbelangenvereniging in; grote kans dat het in ieder geval besproken wordt. Misschien kunnen ze eens een balletje opgooien over het autovrij (of in ieder geval parkeervrij) maken van de winkelstraten in Roden?