Op 24 april schreef ik over de cadeautjesmand die ik kreeg van mijn collega’s. Twee bollen Scheepjeswol Eliza zaten er in van collega Jacquelien.
Ik bedacht dat ik daar wel een omslagdoek van zou kunnen haken, maar dan heb je aan twee bollen niet genoeg.
Bij de Wibra kocht ik twee bollen Eva in een constrasterende kleur en wisselende de bollen af. De driehoekige doek haakte ik zoals wordt voorgedaan in een video die ik vond op You Tube, de link staat in de PDF onderaan dit blog.
De omslagdoek zou ik op kantoor in een la van mijn bureau leggen. Ik deel een kamer met twee heren en een dame en soms ben ik de enige die het koud heeft.
In dat soort situaties leek mij een omslagdoek handig.
Maar in de praktijk blijft een omslagdoek niet zitten.
“Als ik die punten om mijn polsen draai ontstaan er mouwen” bedacht ik. Met de doek om mijn schouders probeerde ik wat uit. Op de foto hiernaast zie je dat de doek om mijn linkerarm al een mouw heeft, om de rechterarm markeer ik met mijn vingers het punt waar de doek aan elkaar gezet moet worden om de mouwen te creëren.
Experiment geslaagd.
Een kantoor-omslagdoek-vest.
Hierbij de link naar een PDF Omslagdoek wordt vest met alle informatie hoe de doek is gehaakt, foto’s van de transformatie van doek naar vest en het eindresultaat.
Thérèse
Wat een goed idee, inderdaad een omslagdoek blijft nooit zitten en met de mouwen wel!
Helaas kan ik niet goed haken maar wel breien, heb je enig idee hoeven steken je moet opzetten om het te breien?
Ada
Je kunt je omslagdoek beginnen bij de punt die op je rug hangt, dan kun je de omslagdoek zo groot maken als je zelf wilt. Hierbij een link naar een blog met een beschrijving van hoe je dan te werk gaat.
https://adawaninge.nl/2021/03/03/sokken-breien-altijd-garen-over/
Succes! groet, Ada