een alternatief voor 'de waan van de dag'

25 juni: Kippenvel. Zo mooi.

Vorig jaar was er een reclame op televisie van een oudere mevrouw die een jeugdvriend opzoekt.  Je ziet haar met de trein reizen en als ze de vriend daadwerkelijk ontmoet vlamt de oude liefde weer op.  Heel romantisch. Wat mij werkelijk ontroerde was de muziek die onder het filmpje zat: ‘Take this  waltz’ van Leonard Cohen.

Voor een wals ben ik sowieso al wat gevoelig,  maar deze is zo meeslepend, dat ik er door werd gegrepen toen ik het filmpje voor het eerst zag.”Wat is dit!? Wat mooi! Waar is deze reclame voor? ”  Leve internet in dit soort situaties . In no time had ik het lied gevonden. Prachtig. In het begin luisterde ik er regelmatig naar, maar het verdween wat naar de achtergrond.  Zondagavond  deden Gerard en ik een spelletje en ik zette een muziekje op.  En net toen ik een tweede stad bouwde kwam ‘Take this waltz’ voorbij.

Onmiddellijk  kreeg ik kippenvel op mijn armen en een brok in de keel.  Sommige muziek doet dat met mij; ik kan het niet uitleggen.  Soms is een lied verbonden met een herinnering of aan een persoon. Maar bij dit lied van Cohen is dat niet het geval; het raakt me en eigenlijk wil ik niet weten waarom dat zo is. Luister maar eens.

Take this waltz >>>

Voor de liefhebbers: hierbij een link naar de commercial van de NS>>> waar ‘Take this waltz’ onder gezet is.

De NS maakte trouwens ook nog een versie van de commercial met een minder romantische afloop. Benieuwd?  Klik hier >>> voor die versie.  Je komt dan op de website ‘Reclamewereld’ en daarna kun je doorklikken naar het filmpje.

Dit blog draag ik op aan Gerard; hij is jarig vandaag!
Gelukkig heb ik niet, zoals de geliefden in de commercial, hoeven wachten tot mijn oude dag om de liefde van mijn leven te vinden.

Vorige

24 juni: De nieuwe mode van Oranje.

Volgende

26 juni: Zuster Anna.

  1. Herald Noot

    Van harte gefeliciteerd! Dat nummer van Leonard Cohen is prachtig, net als veel van zijn muziek. Ik wens jullie nog een mooie dag en een lang en gelukkig leven samen.

  2. sijcolien

    Gefeliciteerd met gerard zijn verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén