Het theater Bij Vrijdag in Groningen: ik had er nog nooit van gehoord. Van dochter Carlijn kregen we een uitnodiging om zaterdagavond 23 juni te komen kijken naar de musical ‘After ever after’ (na lang en gelukkig)  van het koor waar ze bij zingt. Het is een studentenkoor met de naam Bathroom Scenario. Een aantal leden had het onderwerp voor dit spektakel zelf bedacht en het script zelf geschreven. Het toneel werd bevolkt door Disneyfiguren uit de wereldberoemde films; ze zaten in een rusthuis en werden bewaakt door vier doorgewinterde verpleegsters.

We zagen o.a. Yasmine; diep teleurgesteld want Alladdin was er met de geest vandoor gegaan. Verder maakten we kennis met een in alcohol gedrenkte kapitein Haak, verteerd door haat voor ‘die Pan’, Klaas Vaak, de kleine zeemeermin Ariël en Doornroosje Aurora. Ook was de narcistische Prince Charming uit Shrek aanwezig. Mickey Mouse zat ook in het rusthuis; bij onze kinderen was hij vroeger, naast Tokkie Tor, de minst populaire figuur uit de Donald Duck. Ook nu was hij weer het braafste jongetje van de klas: in ruil voor blokjes kaas verklikte hij zijn vrienden bij de zusters. Toen de hele Disneyclub uitbrak en het huis ontvluchtte, zat hij nog in zijn eentje op de bank blokjes kaas te eten. Schijtmuis.

Het verhaal was vernuftig opgebouwd rondom het repertoire van het koor tot nu toe; op die manier konden ze zich toeleggen op het toneel, de liedjes zaten er al in. Carlijn speelde zuster Anna. Samen met haar collega’s hield ze een totalitair regime in stand: de arme tekenfilmfiguren mochten alleen maar praten als ze iets gevraagd werd, kregen regelmatig stroomstoten toegediend en moesten voor het kleinste vergrijp voor straf schoonmaken.

We hebben genoten van de avond. Vooral het zingen was erg leuk; soms was de verhaallijn wel wat vergezocht om een bepaald lied te kunnen zingen, maar Killer Queen bijvoorbeeld had ik niet willen missen. Verder hoorden we ondermeer ‘Happy together’,  ‘Mister Sandman’,  ‘Homeless’ en ‘Angel’.  Het was erg leuk om Carlijn en haar collegazangers zo in hun element te zien: het plezier spatte er van af. Bathroom Scenario zingt uitsluitend meerstemmig,  a capella uitgevoerd in mooie arrangementen. In september beginnen ze weer met repeteren.  Ben je in de gelegenheid, ga ze dan eens beluisteren, het is erg aangenaam voor de oren; enthousiaste jonge mensen met dito stemmen!

Hierbij een link https://bathroomscenario.wordpress.com  naar hun website.