Met een klein clubje van vijf Mavo-vriendinnen spreken we één keer per jaar af (zie 13 mei 2017 >>>).  Dit jaar lag de organisatie van onze mini-reünie in de handen van Ellen; om 10.30 u zaten we op het terras van haar huis even buiten Diever aan de koffie met heerlijke zelfgemaakte  kwarktaart.  In de gesprekken kwam van alles voorbij. Het werk, het wel en wee van de kinderen, kleinkinderen, vakanties: het was weer erg genoeglijk.  Na de lunch gingen we naar Diever. Op mijn verzoek stonden we even stil bij de oude kerk op de Brink, Ellen vertelde ons iets over de geschiedenis. “Misschien kunnen we even naar binnen?” vroegen we ons nieuwsgierig af.

Eenmaal binnen werden we welkom geheten door twee vrijwilligers die ons een klein briefje overhandigden. “Willen jullie de expositie  van onze schilderskring bekijken?  En op het briefje aangeven welk schilderij voor jou nummer 1,2 en 3 is?  Het schilderij met de meeste punten komt volgend jaar voor op de poster/folder.” Met deze opdracht schuifelden we langs de schilderijen.  Wat een slimme zet! Om te kunnen beoordelen wat de mooisten zijn moet je ze wel allemaal  bekijken; dat is overigens beslist geen straf. De expositie laat een grote diversiteit zien, van bijna fotografische weergave tot fel gekleurde abstracte werken en heel veel daar tussenin, uitgevoerd in verschillende technieken.
Leuk was het.
We liepen met z’n vijven kris kras langs de verschillende schilderijen en vulden volgens mij allemaal wat anders in op onze briefjes. Ondertussen vertelde Ellen nog wat wetenswaardigheden over de geschiedenis van de kerk.

Later liepen we even binnen bij de VVV waar een kleine tentoonstelling over het Shakespeare toneelstuk Midzomernachtdroom was met enkele kostuums uit eerdere voorstellingen in het plaatselijke  openluchttheater.  Later wandelden terug naar het dorp over de es, waarbij we langs het hunebed kwamen.

Veel te beleven in Diever dus.

De tentoonstelling is nog te bekijken tot 20 augustus.
Op de folder van de tentoonstelling hiernaast is het logo van de Schilderskring Diever weggevallen.
Hierbij een link naar hun website >>> voor het hele logo én al hun andere activiteiten.