een alternatief voor 'de waan van de dag'

22 augustus: De grootste gehaakte deken ter wereld.

Afgelopen weekend zagen we de enorme reuzen die door de straten van Leeuwarden trokken: het is de Friese hoofdstad goed gelukt om in beeld te komen nu ze Culturele Hoofdstad 2018 zijn.

Op 14 en 15 juli was er een ander spektakel waar zelfs een ‘Roder’-tintje aan zat: het project ‘de Grootste Gehaakte deken ter wereld. De Rodermarktdeken lag er ook bij,  de deken die is gemaakt van de blauwe rondjes die we met onze PKN-gemeente gehaakt hebben voor de Rodermarktwagen van 2017.(zie Van rondjes naar vierkantjes >>>)

  

Onder leiding van ‘onze’ Hetty zijn er er nog een aantal dekens gemaakt en ingeleverd.
Hetty stuurde mij twee foto’s van de dag van de recordpoging.
Het was een zeer geslaagd project en het doel is ruimschoots gehaald: naast de wereldrecordpoging was het vooral de bedoeling dat er verbinding ontstond.

Op de website van de Leeuwarder-courant vond ik een pagina met meer informatie en een video over hoe de dekens allemaal aan elkaar worden geprikt:
link naar filmpje: >>>

Hierbij nog een link naar een video van omroep Friesland over 14 en 15 juli: alle dekens aan elkaar! (er zit een beetje Fries in, maar het merendeel is Nederlands)
Video van Omroep Friesland >>>:

Kijk en geniet!

Vorige

21 augustus: De Wereldwinkel in Roden is jarig!

Volgende

23 augustus: Een abdij, een ruïne en een visje.

  1. Dick de Jong

    De vraag vooraf was of het weer zou meewerken. Een vrouw uit de organisatie was er vast van overtuigd dat het mooi weer zou worden. “De Heer zal erin voorzien,” daar was ze sterk van overtuigd. En zo geschiedde. Het was stralend, heet weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén