Gisteren was het halloween. Dat was er in mijn jeugd niet; ik had het denk ik ook heel eng gevonden, want ik was bang voor spinnen en heksen. Al eerder schreef ik over het fenomeen halloween, mijn kinderen vinden het namelijk fantastisch; dochter Carlijn leefde zich vorig jaar helemaal uit en werd een prachtige heks (lees hierbij ‘Enge dochter >>>).
In 2015 maakte ik een Halloween-pompoenbloemstuk en introduceerde in een blog daarover mijn mini-heksje Foeksia, het chagrijnige vriendinnetje uit mijn jeugd dat me nog iedere morgen vanaf mijn kaptafelspiegel boos aankijkt. (lees Foeksia en halloween (1) >>> Deze week mocht ze weer even van de spiegel af: ze staat bij een uitgeholde pompoen op een schaal op de keukentafel. ’s Avonds doe ik er een lichtje in.

Net als voorgaande jaren had ik pompoenen en kalebassen gekocht bij Astrid Boerma >>>.
Van een groot exemplaar maakte ik een pompoen-bloemstuk met ‘pluk-uit-de-tuin’ naar het voorbeeld van Joke: hierbij een link naar de pagina op haar website ‘Homemade by Joke’>>>.
Het stuk staat buiten op het tafeltje voor de schuifpui. Hier hing ik twee heksjes in die nog als achterblijfsel uit haar jeugd op Frea’s meisjekamer zijn blijven hangen.

Nog meer ideeën voor pompoenbloemstukken bekijken?
9 september 2015 Nazomeren met bloemen >>>
22 september 2017 Even tijd voor een bloemstuk >>>