Zaterdagavond zagen we de groep ‘Havenstappers’ weer. Om de groep in november  bij elkaar te krijgen moesten de organisatoren in de zomer al beginnen met het plannen van een datum, want de agenda’s lopen naar kerst toe heel snel vol.

We gingen met elkaar eten bij ‘Kom maar binnen’>>> in Roden; in groepjes van 8 zaten we om grote tafels met in het midden een barbecuerooster. Verschillende soorten vlees kon je daarop roosteren en daarbij kon je kiezen uit verschillende soorten salades en sauzen en op tafel kwamen nog schaaltjes met frites en aardappelschijfjes.
Maar dat was lekker; en vooral gezellig!

De vorige keer dat we elkaar in deze samenstelling zagen was in mei 2017. (lees hierbij ‘Het Havenstap-clubje uit Roden>>>).
Als je elkaar zolang niet hebt gesproken is er natuurlijk met iedereen van alles gebeurd, dus er is genoeg stof om over te praten.
Daar hebben we als groep trouwens sowieso nooit moeite mee, dus het was een herrie van jewelste in het gedeelte waar wij met onze groep zaten te eten.
Het begon om 17.00 uur en om 21.00 uur was bij mij het batterijtje leeg. Na de hartoperatie in maart lijkt alles weer bij het oude te zijn, maar aan dit soort dingen kan ik merken dat het nog niet helemaal in orde is. Gelukkig was het vlak bij ons deze keer, dus ik ging naar huis voor een kop thee en een fijn boek en Gerard bleef nog even zitten: die was nog lang niet uitgepraat!

Het was heerlijk om elkaar weer te zien, maar het was jammer dat we alleen aan de praat kwamen met de mensen bij wie we aan tafel zaten: twee-derde van de groep heb ik niet gesproken. Maar wie weet halen we dat een volgende keer in?
Trouwens: iedereen van de groep woont nog in Roden en omgeving, dus we komen elkaar ook ‘in het wild’ nog wel eens tegen: in de supermarkt, bij een PKN-viering, rond de Rodermarktfeestweek of ergens onderweg. Sta je zomaar een uur te kletsen. Soms gaan we er zelfs bij zitten, zoeken een terrasje en wisselen we de laatste nieuwtjes uit.
Waarschijnlijk heb ik vóór de volgende bijeenkomst de meesten van die bovengenoemde twee-derde al weer gesproken…….