De datum waarop we o.a. ‘Machet die Tore weit’ en ‘Nun danket alle Gott’ gaan uitvoeren komt steeds dichterbij.  Met mijn collega-alt Saakje  zit ik om de twee weken te oefenen achter mijn computer scherm. We zingen mee met een uitvoering van de stukken op YouTube en de stukjes die niet goed gaan oefenen we nog weer apart; eindeloos zitten we inzetten en loopjes te repeteren. Maar we zijn tevreden over het resultaat, want we kunnen de stukken al helemaal meezingen.

Nadeel daarvan is dat ik de muziek onophoudelijk in mijn hoofd heb en zinnen daaruit te pas en te onpas zing. ‘Nun danket alle Gott, nun, nun danket alle Gott!’ sta ik dan te galmen bij het koken. Gevolg is dat ook Frea en Jon op dezelfde toon om de klip klap aansporen om allemaal God te danken. Als die straks in het publiek zitten kunnen ze de helft van de stukken al meezingen.

Wil je ook komen luisteren en kijken? Op vrijdagavond 23 november is het concert in Groningen, waarbij we alle ingestudeerde stukken van dit jaar gaan uitvoeren, maar ook het ‘Wachet auf ‘ van vorig  jaar.
De avond begint om 20.15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop bij ons verkrijgbaar, kosten € 10,=. Wil je komen luisteren? Meld je dan bij mij, dan reserveer ik kaarten voor je. (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Op zondagmorgen 2 december is er een cantanteviering in Zuidlaren,  waar de cantate ‘Machet die Tore weit’ en Ich freue mich im Herrn’ worden geïntegreerd in de liturgie.

Vorige blogs over ‘zingen met Wim’:

Hoch und weit (1)

Hoch und weit (2)