Hoe kennen wij elkaar?
Ada en ik kennen elkaar via ons werk, we zijn collega’s.
Ada haar werk is bekend en ik werk als Praktijkopleider.
Waar en wanneer ben je geboren?
Ik  ben in 1955  geboren in Appingedam, daar was kraamcentrum Philadelphia, mijn ouders woonden toen in Delfzijl.
Verliefd? Verloofd? Getrouwd?
In 1975 zijn Klaas en ik getrouwd, mooi dat verliefd en getrouwd tegelijk kan. We hebben een dochter Karien en een schoonzoon Riemer.


In welke levensfase zit je nu, hoe vul je je dagen? 
Klaas is met pensioen en tot 26 juli was ik vier dagen per week aan het werk;  dat is nu anders.

Die dag  ging ik ‘s morgens vroeg hardlopen, nou ja hard?  Klaas ging gezellig mee. Na een kilometer moest ik wandelen, plots erge nek- en hoofdpijn. Via huisarts naar ’t ziekenhuis, na onderzoeken bleek dat ik een hersenbloeding, een SAB, heb gehad. Een SAB komt in Nederland 1000 keer per jaar voor, 900 keer door een aneurysma en honderd  keer komt het door een ader, hier hoorde ik bij. Echt een geluk bij ongeluk. Er is geen uitval, wel andere klachten die er voor zorgen dat mijn leven nu anders is dan voorheen.

Sinds 6 december mag ik voor therapie naar Beatrixoord. Nooit gedacht dat ik het fijn zou vinden om naar een revalidatiecentrum te gaan en toch is dit nu het geval.  Mijn motivatie daarvoor is dat ik graag zo weinig mogelijk klachten wil overhouden van de hersenbloeding en leer om zo goed mogelijk om te gaan met de restverschijnselen.

Op YouTube blijken goede video’s  te staan over overprikkeling…….. ik ben na 20 seconden kijken gestopt; het was ook dom om te gaan kijken: niet geschikt voor mensen met overprikkeling staat er immers niet voor niets vermeld.

Dit alles zorgt dat ik mijn dagen nu anders vul dan voorheen; belangrijk blijkt structuur, nooit mijn sterkste kant. Ik luier wat, doe een beetje in de huishouding, ik luier wat en natuurlijk beweeg ik ook: elke dag op de hometrainer en we wandelen, liefst bij de dijk en ik luier wat………….

Thuis, met mijn familie of vrienden gaat het goed, maar ja, buiten zijn veel prikkels en dat zijn niet mijn vrienden.

Wat wil je graag met de lezers delen?

Na bovenstaande zat ik aan goede raad te denken, iets van: Geniet en doe dit nooit met mate!  Ach, wat een flauwekul, alsof het helpt wanneer ik dit opschrijf, ga gewoon leven zoals je zelf wilt.

Wat ik altijd al wist en wat blijkt te kloppen is dat het belangrijk en fijn is om familie, vrienden, buren en collega’s te hebben die om je geven en daarnaast dat je hobby’s en interesses hebt zodat je de dagen kunt vullen zonder iedereen en alles ( en het meest jezelf) in de weg te lopen.

Nu ik weer meer energie krijg vul ik mijn dagen dan ook gemakkelijk en we hebben geregeld bezoek, heerlijk is dat.

Het hebben van structuur in de dag wil niet zeggen dat je niet mag genieten. Ik haak, brei en lees.  Verder, zit ik elke avond twee uurtjes in mijn hobbykamer, te niksen, beetje op de naaimachine pielen of en dat is het allerleukst mixed media schilderijen maken. Lekker huisvlijt waarbij ik aan het verven, stempelen, sjabloneren, scheuren, plakken, tekenen, verven,sjabloneren enz. ben.
Toevoeging van Ada: op foto’s op dit blog zie je twee voorbeelden van mixed-mediaschilderijen die Pieky heeft gemaakt. (klik op de foto’s voor een vergroting). Laatste nieuws: in januari, februari en maart hangen Pieky’s schilderijen in het Heymanscentrum. Dus ben je in de buurt……..kom even kijken!