Lunch met mosterdsoep. En een haakwerkje.

Zo heel af en toe kookt ‘verzorgingshuis kok’ Cor mosterdsoep.
Mosterdsoep met spekjes.
In restaurants bestel ik het vaak, maar wat ik dan krijg overtreft niet vaak de romige mosterdsoep van Cor.
Als je het bedrijfsrestaurant binnen komt ruik je het al.
Wat een cadeautje vind ik dat altijd.
Drukke morgen, veel geregel, dan is de pauze sowieso een eilandje van rust, maar die soep is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Toen ik thuis kwam en met een kopje thee in het schemerduister zat viel het streekblad ‘De Krant’ op de deurmat.
Sinds een jaar maak ik deel uit van een schrijversgroepje dat columns schrijft voor de rubriek ‘Moi Noordenveld’ ( zie ‘Met je kop in de krant >>>). De schrijversclub werd eind november gevraagd om een kerstverhaal in de streektaal aan te leveren voor de kersteditie van De Krant; ik had een kerstverhaal ingestuurd waar ik al vanaf de zomer voor deze website mee bezig was met de titel ‘Karsttraditie’. Begin december kreeg ik bericht dat mijn verhaal was uitgekozen.
Vandaag is het gepubliceerd.

Mosterdsoep en een verhaal in De Krant.
Twee dingen waar ik heel blij van word!

Woon je niet in Roden en ben je toch benieuwd naar het verhaal?
Op 23 december verschijnt het in zijn geheel als blog.