een alternatief voor 'de waan van de dag'

24 januari: Maak tijd.

Op mijn eerste werkdag na de kerstvakantie lag er op mijn bureau een envelop met een kaart erin. Van collega Pieky! Ze was in het Heymanscentrum geweest, want haar schilderijen hangen daar op dit moment in de gang. We hebben elkaar al een tijdje niet gezien, want zoals je hebt kunnen lezen in haar blog als ‘Lezer van de maand’ is ze nog aan het revalideren in Beatrixoord.

Er zat een kunstwerk van haar in de envelop met de wens: ‘Een fijn, gezond, gezellig & creatief 2019!’
Een klein werkje van eigen hand met koffie- en theekopjes en de tekst: ‘Maak tijd”.
Onderaan stonden nog de woorden: ‘eindeloze druildagen’.
Net als zij heb ik in 2018 ook eindeloze druildagen gehad. Met een lichaam dat gebutst en gehavend uit de strijd kwam en zijn best moest doen om weer te herstellen.
Met een geest die dat proces niet snel genoeg ging, wat resulteerde in frustratie en onmacht.  Geduld oefenen en daar geen zin aan hebben. Tijd had ik genoeg……. en gelukkig ook een breed netwerk dat tijd maakte voor mij. Koffie kwam drinken, een dag met me op stap ging, mij luisterende oren bood en me af en toe een hart onder de riem stak.

Maak tijd.
Tijd is relatief.
‘Maak tijd’ staat bij mij voor het bewust omgaan met de tijd die je gegeven is.
Na de hartoperatie die mijn leven redde was ik zo blij dat mij ‘de tijd’ gegeven was; toen ervoer ik het als een groot cadeau.
En natuurlijk zwakt dat euforische gevoel in de loop van de maanden weer af en glipt de tijd soms weer door mijn vingers, maar ik blijf alert op waar mijn tijd blijft.

Het kaartje van Pieky helpt me daarbij.
De andere kerst- en nieuwjaarskaarten heb ik al weer opgeborgen, maar deze hangt aan ons prikbord.
Maak tijd!

Vorige

23 januari: Gesprekjes bij de soep.

Volgende

25 januari: Hij kwam er altijd weer bovenop.

  1. Pieky

    Wat weer n fijn en vooral raak verhaal, dank. Een reactie plaatsen per gsm lukt niet, met tablet gaat prima. Misschien tip voor andere lezers/volgers? Moi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén