Vandaag had ik een gewone werkdag. De druk is van de ketel, alle bila’s en overleggen voor 2019 staan in de agenda’s en de kwartaalrapportage-besprekingen zijn allemaal gepland: tijd om even wat dingen op en rond mijn bureau op te ruimen en rustig de tijd om de email-berg weg te werken. Om 10.00 uur zat ik van een verse beker cappucino te genieten.
A normal day is a lucky day.

Tussen de middag gaan we met een paar mensen naar het bedrijfsrestaurant om ons brood op te eten en nemen daarbij altijd een kop verse soep.
Ik hou het altijd bij soep alleen, maar je kunt de heerlijkste dingen krijgen; vanmiddag was ‘de-bal-met-satésaus’ in de aanbieding.
Geert kwam aanlopen met een dienblad vol lekkers. De bal, broodjes, croissantjes, hij ging er even lekker voor zitten.
Ruud vond er wel iets van.
“Zo! Geert weet ook wel wat een gezonde leefstijl is!”
Geert verblikte of verbloosde niet en diende hem onmiddellijk van repliek.
“Waist doe wel houveul jaor ik nog waarken mot? Ik heb dit gewoon neudig. En boetendes: waor bemuist die met!”

We kregen het over het echtpaar waarvan vanmorgen een rouwadvertentie in de krant stond. Ze waren allebei begin 80, meer dan 50 jaar getrouwd en op dezelfde dag overleden. Daar hebben we het dan even over. Wat zou er gebeurd zijn?
Jan wist het toevallig, via familie van familie van buren of zo (en daar weer een neef van zou Bert Visscher zeggen…). Die meneer was overleden en die mevrouw was daar zo van in het ongerede geraakt dat ze een hartaanval had gekregen die ze niet had overleefd.
We waren het wel eens: het is nu heel hard en verdrietig voor de nabestaanden, maar voor het echtpaar zelf is dit natuurlijk een mooi einde van hun huwelijk.

Het gesprek kabbelde door over het weer, schaatsen, ijsbanen, koersballen en zo kwamen we uit bij jeu de boulen. Dat mensen dat in de winter ook binnen doen. Jan vertelde dat een oude mevrouw die niet meer zo goed kon bukken een stok met een magneet er aan had, waarmee ze de ballen zo aan de stok kon klikken en ze daarmee omhoog kreeg.
Ruud knikte enthousiast. “Ja, zo’n ding heb ik ook, handig man!”

Even viel er een kleine stilte, gevolgd door hoongelach.
“Als ik jou was zou ik dat maar niet zo triomfantelijk met de hele wereld delen!’ merkte iemand op.
Over een gezonde leeftstijl gesproken…..