een alternatief voor 'de waan van de dag'

13 maart: Aaltje dag, solo-editie.

Eén keer per jaar organiseren schoonzus Ali en ik een Aaltjedag, een dag waarop we samen iets leuks gaan doen. Meestal iets historisch/cultureels gecombineerd met shoppen en koffiedrinken. Maandag had ik een solo-Aaltjedag,  want met Gerard om 09.00 u in Etten Leur lagen er voor mij vanaf 08.00 u maar liefst 7 vrije uren in het verschiet. Zonder huishoudelijke taken!

“Wat ga jíj dan de hele dag doen?” vroeg Gerard zorgelijk toen we plannen maakten voor het Breda-weekend. Zo dicht bij een oude stad leek mij dat geen enkel probleem. Sterker nog: het was heerlijk.  Met Gerard samen genoot ik nog van het uitbundige ontbijt dat je in hotels altijd wordt voorgeschoteld. Nadat ik hem had uitgezwaaid ging ik een half uurtje zwemmen (ons hotel had een eigen zwembad)  en beleefde de sensatie van een heel zwembad voor mij alleen.  Terug op mijn hotelkamer nam ik een uitgebreide warme douche,  pakte mijn spullen in en checkte alvast uit.  In het restaurant bestelde ik een cappuccino en schreef op mijn tablet een blog over zondag.

Rond 11.00 u nam ik de bus naar het centrum van Breda en deed in mijn eentje nog een stukje stadswandeling dat we zondag hadden laten liggen omdat het te ver uit de route lag. Toen ontdekte ik nog een heel stuk stad dat we nog niet gezien hadden. Daar zag ik ook de winkels die we zondag gemist hadden,  zoals HEMA, Miss Etam en C&A. Leuk! Even binnenkijken. Met een papieren tas met een spijkerrokje er in kwam ik de Sint Joostkapel binnen,  waarvoor ik eigenlijk naar dat deel van de stad was gewandeld.

….even alleen met m’n gedachten……

Een heel bijzondere gewaarwording. In de kapel heerste een serene stilte;  er brandden kaarsen en er stonden veel verse bloemen te geuren.  Er lagen folders met informatie over de oude kerk. Mijn tassen zette ik naast een bank,  ik stak een kaarsje aan voor hen die in mijn gedachten waren en ging zitten.  Even de folder doorlezen en daarna even niks. Alleen met mijn gedachten.

Daarna zocht ik de bibliotheek op; daar voelde ik me even een provincie-Aaltje in de grote stad.  Wat een loei van een bibliotheek! Er was een enorme ruimte met tafels en stoelen waar je even rustig kon zitten werken.  Er was gratis Wi-Fi en tussen de studenten uit allerlei landen schreef ik op mijn tablet het blog over maandag en at een broodje dat Gerard bij het ontbijt had gesmeerd voor de lunch,  maar dat hij vergeten was uit mijn tas te halen.

Toen zocht ik de tijdschriftenhoek op en verdiepte me in de Historia. Twee edities lagen er maar liefst. Kopje koffie er bij: me-time. Toen ik een app van Gerard kreeg dat hij over een half uur in het hotel zou zijn (Hé? Nu al?) besloot ik om niet met de bus terug te gaan,  maar te wandelen naar het hotel. Het weer was na code oranje helemaal opgeknapt. Daarna reden we samen richting Roden,  waar na een luxe weekend een bakje zuurkoolstamppot uit de diepvries wachtte.

Iets historisch/cultureels met shoppen en koffiedrinken.
Een echte Aaltje-dag!

Vorige

12 maart: Stadswandeling bij Code Oranje.

Volgende

14 maart: Herkenbaar.

  1. Wel eens het 2e weekend van juni naar Harderwijk geweest? Aaltjesdagen! Groot feest daar in de hamzestad aan het water

  2. Ada

    In juni was ik nog niet op de Aaltjesdagen, maar ik ben er al wel geweest, dus ik weet er van! In augustus schreef ik er een blog over: http://adawaninge.nl/2018/08/10/10-augustus-aaltje-dag-in-harderwijk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén