De eerste aanblik van de Maas…..

Wij vinden  dat je een vakantiegebied het best kunt verkennen op de fiets en dan het liefst aan de hand van fietsknooppunten. We pakten de in Valkenburg gekochte kaart erbij en stippelden een route uit richting Maastricht.  Doel: kijken naar de voorbereidingen van Rieu op het Frijthof en de brug over de Maas.

We hadden prachtig fietsweer; de omgeving van Maastricht is oogstrelend mooi en de eerste  aanblik van de Maas vormde de achtergrond van een knooppuntbordje.
We gingen natuurlijk even het centrum in,  maar niet te lang,  want we wilden nog door het gebied ten oosten van Maastricht fietsen.
We kwamen door plaatsen als Cadier en Keer en Bemelen.
Onderweg kochten we bij een boerenkraam een grote bak kersen en verbaasden ons over het feit dat we,  ondanks onze elektrische ondersteuning, ‘met de bek op het stuur’ moesten om de heuvels op te komen.

In Zuid Limburg waan je je in het buitenland.
Dat kan ik eenvoudig illustreren met twee foto’s.
De foto links maakte ik bij knooppunt 66: een zeer katholieke entourage waar ons vrede werd toegewenst.
De foto rechts is genomen op een kruispunt van wandelwegen in de buurt van Bemelen, onderdeel van het Pieterpad, (staat ook op de wegwijzer) met op de achtergrond rotsen.
In het plaatsje Berg genoten we van kip (Gerard) en zalm (Ada) op het terras van dorpscafé ’t Voske, met twee tafels naast ons drie dorpelingen die heel veel plezier hadden.
Waarover, dat konden we niet volgen.
Plat Zuid Limburgs.
Dat schreef ik ook al: je waant je in het buitenland.