De blogs op deze website zijn eigenlijk altijd positief van toon. Als ik iets helemaal niks vind, een boek of een film of een kerkdienst of zo, dan schrijf ik er niet over. Over het Coronavirus dat de wereld nu treft wordt in de media heel veel negatieve berichtgeving over ons uitgestort.  Zo veel, dat ik me er voor een groot deel voor afsluit. Eén keer per dag kijken we naar het journaal en ’s morgens luister ik naar radio 5; veel muziek en om het half uur een korte nieuws-up date. Dat is genoeg.

Vandaag een overzicht van de positieve dingen die ik constateer als gevolg van de Corona-crisis.

Vergaderingen op mijn werk op verschillende locaties gaan door; deelnemers zien elkaar met Windows teams zodat ze niet meer van hot naar her hoeven te crossen. Ik hoop dat we dit vasthouden, ook na Corona. Scheelt een hoop kilometers!

We zien hoeveel vogels we eigenlijk in de tuin hebben. Het is een landelijke trend geworden om een cursus vogels kijken te volgen op natuurmonumenten. Ook doen? Hierbij een link naar de pagina van Vogelbescherming Nederland. Gerard heeft een vogelhuisje  getimmerd en aan de kapschuur gehangen.  En er zit een koolmeesjespaar in! Gerard tegen de kinderen: “Ik wacht nog even tot er eieren zijn,  dan kom ik met het huurcontract… ”

Deze week kregen we een zelfgemaakte 3d kaart van een lid van de gespreksgroep 93. Ze stak ons een hart onder de riem en schreef er onder:  nooit gedacht dat ik nog eens zelf 3d kaarten zou  gaan maken.

Nu we zoveel tijd hebben is Gerard begonnen met een klus die al heeeeeel lang op ons lijstje stond: oude videobanden digitaliseren. Nu zitten we af en toe met z’n tweeën vertederd naar beelden uit ons eigen gezinsleven te kijken.

Gerard kreeg van zijn werkgever BBC een grote bos bloemen thuisbezorgd. Van mijn werkgever Lentis kreeg ik een post-cadeautje. Hart voor jou stond er op. Het was een pakketje ‘kaarten met inhoud’. Het zijn wenskaarten van zogenaamd groeipapier met bloemzaadjes er in. Zo’n kaart kun je naar iemand sturen, die hem daarna in de aarde kan stoppen en regelmatig water geven. Dan heb je na een tijdje een mooie bos bij-vriendelijke veldbloemen in de tuin of op het balkon. Daar ga ik 10 mensen in mijn omgeving blij mee maken. Dank Lentis!

Zaterdagmorgen hadden we een vide0-groepsapp-gesprek met ons gezin: vier schermpjes, acht personen. Er wordt gepraat over hoe het is dat we niet naar de kapper kunnen en we zien haar dat rechtop staat of piekt. Jon heeft z’n baard afgeschoren en Frea heeft nieuwe regenboogsokken. Carlijn heeft een mooi etui gemaakt en Cees laat een foto zien met allemaal staartjes in zijn haar.
Er wordt opgemerkt dat de berenjacht voorbij is en dat we nu allemaal een ei voor ons raam moeten zetten omdat de kinderen nu Paaseieren gaan zoeken.
Dan begint iemand devoot te zingen: “Zet een EI voor je raam vannacht…..” en iemand anders begint op de melodie van ‘Er staat een paard in de gang’ met ‘Er staat een EI voor het raam! Ja, ja, een EI voor het raam!”

Heerlijk; onbekommerde lol.
Onontbeerlijk.
Ook nu.
Misschien wel juist nu.