Vandaag is het laatste kwartaal van 2020 begonnen.
Vanmorgen op de radio hoorde ik in een ochtendshow twee dingen genoemd worden die beginnen op deze datum: stoptober  en de maand van de geschiedenis.

Voor mij is het iedere maand maand van de geschiedenis.
Waar ik ook ben, in binnen of buitenland, ik wil altijd iets weten over de geschiedenis van de streek waar ik ben.
Sinds er internet is kan ik thuis al heel veel opzoeken; wat een heerlijkheid is dat toch.
Op mijn website heb ik een tab met het onderwerp ‘Geschiedenis’; als je daarop klikt (in de zwarte balk bovenin) kom je op de introductiepagina van dit onderwerp en van daaruit kun je doorklikken naar alle blogs die ik over geschiedenis heb geschreven.
Zoek je iets specifieks, dan kun je met de zoekfunctie bij de juiste blogs komen.
Denk je bijvoorbeeld: ze heeft toch ooit eens iets geschreven over die préhistorische veenweg in Smilde? Dan tik  je bij het zoekbalkje ‘veenweg Smilde’ en dan kom je op het blog over dat onderwerp.

Geschiedenis is voor mij ook mijn eigen geschiedenis en van mijn familie.

In het blog ‘Klas van de week’ schrijf ik bijvoorbeeld over een klassenfoto van de Lagere School in Hoogersmilde waar Gerard en ik allebei op staan. (klik op de foto voor een vergroting, wij staan in de rode cirkeltjes).
Onze geschiedenis samen begon al aan de waterbak van de kleuterschool…..