Binnenkort krijgt deze website ‘De Waarde de dag’ een nieuwe layout. Voor jou als lezer is dat waarschijnlijk even wennen, want het gaat er heel anders uitzien. Maar de inhoud blijft hetzelfde en wat ook hetzelfde blijft is dat het nieuwste blog op het scherm verschijnt als de website wordt geopend. De vorm wordt wat anders; andere afbeeldingen, ook meer afbeeldingen per categorie en een andere indeling van de bovenste menubalk.

Verder had ik het al een paar keer genoemd: ik was bezig met een boek.
Was ja.
We zijn bezig geweest met onderzoek naar hoe je een boek kan uitgeven en ik zeg het maar eerlijk: we zijn erg geschrokken van de kosten die dat met zich meebrengt en het werk dat je je er mee op je hals haalt.
Lang verhaal kort: na ampel beraad kwam ik tot de conclusie dat het boek er niet komt.
Te duur, te veel gedoe. Het was per slot van rekening een cadeau en ik wou niet dat het cadeau als een molensteen om mijn nek hing en dat was al een beetje zo.
Goed idee, doen we niet.
Bovendien: alles wat in het boek zou komen kan ook gewoon op de site gepubliceerd worden, dus het voorwerk dat ik heb gedaan is niet voor niets geweest.

Als de nieuwe website straks wordt gelanceerd zullen de lay out en de afbeeldingen dus allemaal anders zijn, maar de bijbehorende teksten zijn nog hetzelfde. Voor het boek had ik die allemaal herzien; de komende maanden zal ik in een nieuwe blogserie ‘Te boek….of niet te boek’  steeds een onderdeel/categorie van de site benoemen en de nieuwe inhoud publiceren.
P.S. Inmiddels is de hele inhoud van het boek gepubliceerd: hierbij een link naar de overzichtspagina met links naar alle hoofdstukken.

Wat ook nieuw en anders is, is dat ‘de Waarde van de dag’ op Instagram een eigen account heeft gekregen. Daarop publiceer ik af en toe wat foto’s die niet op de site komen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe de Noordzee om Gerards enkels stroomde? Of hoe die ‘Coupe de plumeau’ er uitzag op het Noordzeestrand (door een goede bekende al ‘kapsel windhoos’ genoemd), dan kun je dat zien op Instagram.
Op de nieuwe website staat er een eigenwijs icoontje boven de recente berichten, dan kun je er rechtstreeks naar toe linken.

Nu lijkt het alsof ik heel wat voorstel op digitaal- en website gebied, maar bij het realiseren van een nieuwe lay-out komt heel wat meer kijken en dat kan ik beslist niet zelf. Daarvoor heb ik veel hulp gehad van PKN-website-collega Theo van Beijeren, die op zijn beurt af en toe werd ondersteund door zijn zoon Gerard van Beijeren.
Beiden wil ik op dit podium graag heel hartelijk bedanken voor hun onmisbare ondersteuning.

Binnenkort in dit theater dus: de nieuwe Waarde van dag!
Mede mogelijk gemaakt door  bovengenoemde heren.