De waarde van de dag voor mij was het kantoortje opruimen; dat is wel een jaarplan want zo snel gaat het niet.
Dochter Harma heeft al flink geholpen, maar als het er op aan komt wat betreft papierwerk dan moet je zelf even aan de slag.

Nou dat is heel veel werk, (ik had het ook te lang laten liggen) maar het werd toch wel heel leuk, je vind dan ook dingen van jaaaaren terug zoals van onze Familiedag Waninge, die we elk jaar houden, alleen dit jaar voor het eerst niet vanwege corona.
Deze foto’ s waren van nou ik denk de vierde familiedag want het was mijn beurt ( ik ben de vierde in rij van mijn 7 broers en zussen) en mijn vader en moeder waren er ook bij. (klik op de foto’s voor een vergroting: met huifkarren op pad! Toevoeging Ada: in mijn fotoarchief vond ik ook nog een foto van die familiedag. Klik hiervoor op mijn Instagramaccount.

Onze twee jongste dochters waren er nog niet en dan is het zo leuk om te realiseren dat ze toch wel veel van elkaar hebben.
Het is echt even puzzelen want de neven en nichtjes lijken ook veel op elkaar.
Sommigen pak je er zo uit maar andere konden wel tweelingen zijn. Erg leuk.

Dat was nog niet alles want ik kwam ook nog spullen tegen van mijn moeder toen ze nog in het Beurtschip verbleef.
Een soort boekje van A-4 formaat waar op stond “Welkom op het BELEVINGSCONCERT”.

Ik ben er toen bij geweest; er kwam een groepje vrijwilligers die zichzelf “De Sw!ngband” noemden.
Ze brachten een nostalgisch repertoire in een modern jasje ten gehore en je mocht vooral ook meezingen.
Dan heb je het over de liedjes van vroeger: Avondklokje ( ’t zonnetje gaat van ons scheiden…), De Postkoets (De Selvera’s), De veldmuis, Hutje bij de zee, Twee reebruine ogen en nog een paar. Maar het lied dat mijn aandacht trok was “Werkloze handen van Willy Derby, 1934”nou ik kende het niet, maar vond de tekst heel mooi.
Al de liedjes zijn te vinden op youTube.
De tekst van het lied ‘Werkloze handen’ vind je op dit PDF: Werkloze handen
en hierbij een link naar de  uitvoering van Willy Derby.
Moeder kon ze bijna allemaal meezingen.
Mijn dag was goed.

Hennie.

Klik hier voor het vorige blog van Hennie’s hand: Een nieuwe gast.