Zoals al beloofd in het blog van 27 december: vandaag het recept voor de 3e Kerstdag-quiche.

1. Restjes vlees

Met alle restjes van Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag maak je er trouwens ook zo een Eindejaars-quiche van.

Wat heb je nodig:

  • een springvorm
  • 7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart.
  • restjes vlees
  • restjes kaas
  • restjes groente
  • een pakje kookroom
  • 3 eieren
  • kruiden (paprikapoeder, kerrie, peper en zout)
  • geraspte kaas

2. kaas – pesto

Wat moet je doen?
– Oven voorverwarmen op 200 graden.
– Springvorm bekleden met de plakjes bladerdeeg.
– Vlees in kleine stukjes snijden en een  beetje aanbakken, wij hadden kleine speklapjes en schnitzeltjes over en ontbijtspek en salami.
heb je nog kruidenboter over, dan kun je het ook daarin bakken.
Vlees verdelen over de taartbodem.

3. groente & aardappel

– Nu doe je een laagje kaas. In ons geval: mozzerella; ik deed er ook nog een likje groene pesto op.
– groente in kleine stukjes snijden en ook een beetje aanbakken, bij ons waren dat champignons, paprika en uien.
Dit is de volgende laag van je quiche.

4. Na de geraspte kaas randjes omvouwen

– kookroom met de 3 eieren loskloppen en kruiden toevoegen, 1 minuut op hoge snelheid mixen.

– dit mengsel over de het groentelaagje schenken en vervolgens de geraspte kaas er over strooien.
De quiche gaat vervolgens 30 minuten in de oven.

5. Klaar!