De combinatie rode pesto-crème fraîche kennen Gerard en ik al van het gerecht ‘Romige pangasiusfilets’.
Het is dé tophit bij ons als het gaat om visschotels.
Deze week zocht ik naar een ovenschotel, want ik had een lange dag op het werk en dan vind ik het fijn als ik al een ovenschotel klaar heb staan, die maak ik dan een dag van te voren.
Ik vond een simpel recept met de combinatie rode pesto – crème fraîche: dat kan niet fout gaan, dat ging ik uitproberen.
Onderstaande receptbeschrijving is voor 2 personen.
Dit heb je nodig:
– 200 gram kipfilet
– 200 gram soepgroente met rode paprika erdoor heen
– 1 grote ui
– bekertje crème fraîche (200 cc)
– klein potje rode pesto
– oregano
– kipkruiden
– Parmezaanse strooikaas.
– 125 gram pasta (ik gebruikte farfalle)
Dit moet je doen:
– kip in kleine stukjes snijden, kruiden met de kipkruiden en de oregano en aanbakken in een koekenpan.
– ui snipperen en fruiten, soepgroente er bij door doen en 10 minuten roerbakken.
– sausje maken van crème fraîche en pesto en dat door de groente roeren.
– pasta koken zoals op de verpakking staat en ook door het groentemengsel roeren.
– klein ovenschoteltje invetten met een beetje olijfolie en bodem bestrooien met Parmezaanse kaas.
– daar bovenop de stukjes gebakken kip verdelen.
– op de kip het groente/pasta-mengsel doen en verdelen over de ovenschotel.
– bovenkant bestrooien met Parmezaanse kaas.
Oven voorverwarmen op 180 graden, ongeveer 25 minuten in de oven.
Grote yum!
Geef een reactie