Vandaag was een rustige zondag.
De kerkdienst was on-line en de verjaardag van neef Cor vieren we op een ander moment wegens de bezoekerslimiet.
Het was een beetje een afkick-dag.
Afkicken van het ‘kerst-en-oud-en-nieuw-gevoel’ waar ik zo van hou; dit jaar had ik geen vakantie van het werk, dus het was wel veel drukker dan anders.
Verder was er de maandag na kerst ook nog een begrafenis in mijn moeders familie, daarover zal ik morgen een blog schrijven.
Dat alles betekende maar weinig vrije tijd voor mij de afgelopen week.
De 1000-stukjes puzzel bijvoorbeeld is nog niet veel verder dan waar de kinderen en ik hem achterlieten met kerst: de randjes en een klein stukje boom, dakrand en lucht.

Knieperties en rollegies.

Wat waren de hoogtepunten de afgelopen 9 dagen waarin ik niet heb geblogd?
– De feestelijke viering van 1e kerstdag van onze PKN-gemeente mét de cantorij én een trompettist en Erwin Wiersinga op het orgel.
Mét mondkapjes, anderhalve meters en geen koffie. Maar toch.
– Glühwein op Waninge-plaza  en het vierstemmig zingen van kerstcarols met ons gezin op 1e kerstdag.
– De foto die ik kreeg van één van de dochters van het knieperties bakken. Dit jaar had ik daar geen tijd voor, maar zij spraken met z’n drieën een middag af en bakten een voorraadje. Met mijn ‘Hörnchenautomat’ en oma’s recept.
– Samen foto’s kijken en herinneringen ophalen.
– De inmiddels traditionele Sylvester-party met ons gezin, dit jaar met ouderwetse hapjes zoals augurkjes met boterhamworst, cocktail-prikkertjes met een zilveruitje, droge worst en een stukje kaas, tonijnsalade, gemaakt volgens mijn vaders recept en Gerards overheerlijke bollen, gemaakt volgens het Waninge-recept. En warme gehaktballetjes na 12.00 uur middernacht.
– Het afschuwelijke gezamenlijke geblèr enkele minuten voor twaalf tijdens het meezingen met Bohemian Rhapsody.
De vader van Jon, die vroeg om een opname van dat lied met het filmpje van een mooie carol in gedachten vroeg zich in arren moede af waarom Jon dit in ’s hemelsnaam een koor noemde.
Wees gerust: het zal via dit blog niet tot u komen.
– De uitgebreide  brunch op nieuwjaarsdag met o.a. Kaiserschmarrn (hierover deze week meer), croissantjes en verse jus d’orange.

Vanmiddag ontdeed ik het huis van alle kerstversieringen.
Bomen er uit, lampjes in de dozen, ballen, sterren en slingers opgeruimd en weer voor een jaar op zolder gezet.
Het geeft me altijd een ‘nieuw begin’ gevoel: oude jaar afgesloten met feesten en gezelligheid, nieuwe jaar begonnen met opruimen van alle zooi en het invullen van de jaarkalender en agenda.
Al wat afspraken met ons gezin vastgelegd voor het komende jaar en met z’n tweeën week 1 van het jaar besproken: welke dagen werken we, wanneer werken we thuis, wat gaan we eten en wat hebben we het komende weekend.
Het gewone leven begint weer, voor zover je kunt spreken van ‘gewoon’ met een corona-lockdown.

De afgelopen weken dus geen vakantie, maar…… week 2 heb ik vrij genomen.
Een week helemaal voor mezelf.
Dan lukt het met die puzzel vast ook wel.