een alternatief voor 'de waan van de dag'

28 januari: Verstopte witlofrolletjes met ham en kaas.

Wat moet je toch iedere dag weer op tafel zetten.
Een luxeprobleem waar ik af en toe het hoofd over breek.
Deze week zocht ik ‘iets met witlof’ en ‘iets uit de oven’.
Donderdagmorgen was ik op het werk en donderdagmiddag zat ik langdurig bij de kapper, dan is het fijn als je aan het einde van de middag alleen de oven aan hoeft te zetten.

Ik vond een recept waarmee beide ‘ietsen’ gecombineerd werden: verstopte witlofrolletjes met ham en kaas.
Niet moeilijk klaar te maken, geen ingewikkelde ingrediënten en erg lekker.
Soms schrijf ik in een blog wat je nodig hebt en hoe je het moet maken, maar deze keer link ik naar de website waar ik het vandaan heb: Brenda kookt. 
Leuke website!
Als je in het menu op ‘Recepten’ klikt kom je op de verzamelpagina ‘Receptenindex’, waarna je kunt kiezen uit alle mogelijke categorieën.
Hapjes, hoofdgerechten, ovenschotel, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er op.
Het water loopt me in de mond als ik op de plaatjes klik.

Inmiddels staat  Brenda bij mijn favorieten: daar ga ik nog wel eens wat  van maken!

En de combinatie van die beide ‘ietsen’?
Heerlijk.
Het laatste stukje deed ik trouwens anders: geen paneermeer en roomboter, maar een dun laagje Parmezaanse strooikaas.

Vorige

27 januari: Hergebruik – goede doornemens.

Volgende

29 januari: Hang een vis voor je raam!

  1. Willem

    Het is dat ik niet van gekookte witlof houd; In mijn militaire diensttijd stond dat ook wel eens op het menu, maar dan altijd met zo’n vermaledijd maizenasausje. Voor mij sindsdien geen gekookte witlof meer. Wel witlofsla, van rauwe witlof dus.
    Maar iets vergelijkbaars heb ik wel eens gedaan met beetgaar gekookte prei. In ham gerold en op een bedje van aardappelpuree en daaroverheen een kaassaus, gemaakt met het kooknat van de prei.
    In de oven tot er een mooi bruin korstje gevormd is. Omdat de persoon waarvoor ik kookte er zo gek op was, heb ik er nog licht uitgebakken spekjes overheen gestrooid en er wat geraspte oude kaas over gestrooid.
    Hij was er zeer content mee.

    • Ada

      Dag Willem, bedankt voor het recept dat je bij je reactie omschrijft. Het lijkt me erg lekker en we hebben nog prei in de tuin, dus dit ga ik binnenkort uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén