Vandaag een blog in de categorie ‘Grabbelton’. Vorige week moest ik bij het UMCG zijn; het was mooi weer dus ik ging op de fiets.  Bij Hoogkerk was het fietspad onder de A7 door afgesloten, dus ik werd op het fietspad richting Stadspark gestuurd.  Daar was ik al heel lang niet meer langs geweest! Eind mei is natuurlijk een mooie tijd om door zo’n park te fietsen en ook die dinsdagmiddag was het prachtig. Het park is al meer dan 100 jaar oud en is destijds aan de stad geschonken door de rijke industrieel Scholtens. Op de afbeelding links het park op dinsdagmorgen met op de achtergrond het puntje van het Gasuniegebouw.

Een kussen in de buitenstoel achter ons huis werd lelijk, er vielen gaten in de stof van de hoes: die had dus een nieuw hoesje nodig.  Bij Atelier 6a in Leek  haalde ik drie tinten grijs haakkatoen en maakte een nieuwe hoes in de wafelsteek. Nu kunnen we er weer even tegen…. 

Zaterdagmorgen voor Pinksteren overkwam me iets leuks in het kader van deze website.  Ik liep met Gerard in de Jumbo in Westerbork en werd aangesproken door een mevrouw die ik niet kende.  “Hé, de mevrouw van het blog!” riep ze en ik reageerde blij verrast. “Wat leuk om je te ontmoeten!” Ze had niet goed geweten of ze mij nu wel of niet aan moest spreken, maar ik zei “Tuurlijk!” Het is voor mij heel leuk om lezers te ontmoeten. Er zijn in mijn netwerk al best veel mensen die meelezen en ook in andere delen van Nederland wonen volgers van deze website, maar die spreek ik natuurlijk nooit. Deze lezeres woonde in Westerbork. Zij vond natuurlijk de verhalen vanaf het Timmerholt herkenbaar,  maar genoot eigenlijk van alles: “Ook de verhalen van jullie gezin met de dochters vind ik erg leuk!” We konden ook gewoon ‘plat praoten want zij kwam oorspronkelijk uut Grunn’n dus wij kletsten zo een einde vot met ’n beiden’.  

De ontmoeting kleurde mijn dag; die was al behoorlijk gekleurd door de Gradagen die we met z’n achten doorbrachten op het Timmerholt. Die zaterdag bijvoorbeeld ging Gerard met de schoonzonen mannendingen doen en met de dochters had ik in het kader van Ladies day een Bob Ross schildermiddag. Mét een Waninge High Tea.  Foto’s en een blog hierover later deze week.