een alternatief voor 'de waan van de dag'

20 juni: Sneeuwschuiver?!?

Zondagmiddag zaten Gerard en ik op het terras aan het meer bij Casa Grada. Het afgelopen weekend was het huisje nog vrij, dus wij pakten onze dekbedden in, kleren en boodschappen voor één dag en zaterdag vroeg in de middag waren we al in Westerbork. Die zaterdag hoefden we niet voor warm eten te zorgen: we waren uitgenodigd voor het feest van neef Jan die al 40 jaar met zijn Janny is getrouwd. Zij trouwden in 1983 3 maanden na ons; wij waren toen op elkaars bruiloft en na al die jaren zien we elkaar nog steeds regelmatig.
We ontmoetten hun familie, vrienden en buren, dronken een glas, genoten van een heerlijk buffet en konden ook nog even een balletje slaan: we mochten gebruik maken van de midgetgolfbanen die bij het Veluws Eethuis in Wissel hoorde. 

Bijzonder vond ik het trio dat de muziek verzorgde tijdens dit feestje. 
Het bandje heette ‘Moon About’* en speelde akoestische live muziek; pop & soul, er kwam van alles voorbij, van the Everly Brothers tot the Bee Gees, van the Beatles tot Eric Clapton. Wat heel fijn was: het was niet loeihard, je kon gewoon een praatje maken met deze en gene en de muziek was aangenaam aanwezig. Want ik moest natuurlijk uitgebreid kleppen met Jan en Janny, maar ook Jan’s zus, nicht Hilda had ik al een tijdje niet gezien…..
We sloten de dag af met een glaasje port op ons eigen terras in de zwoele zomeravond aan het meer. 

Zondag was een dag van niks. 
Niks hoeven.
Genoten van het zomerse weer (27 graden), geborduurd, podcast geluisterd, spelletje jokeren gedaan.
We hadden uit de diepvries thuis een bakje bonensoep van afgelopen winter meegenomen, een afbakbroodje en wat vissticks, daar kwamen wij de dag wel mee door. Toen we zaten te eten maakte Gerard een foto van de bonensoep; ‘even voor het sfeertje.’
Als je goed op de foto kijkt zie je niet alleen de bonensoep, maar ook een sneeuwschuiver.
…..

Bonensoep met rookworst kan ook heel goed in de zomer, hoor. 
En die sneeuwschuiver had Gerard gebruik om het dooie blad op te scheppen na het aanvegen van het terras.  

Benieuwd naar ‘Moon About’? Hierbij een link naar hun website

Vorige

19 juni: Bij oons op de Brink

Volgende

21 juni: Oiseau de Paradis

  1. Sinet

    Fijn dat je tekst en uitleg geeft over de aanwezigheid van de sneeuwschuiver. Begon al te twijfelen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén