een alternatief voor 'de waan van de dag'

11 augustus: 9 jaar alweer!

Verjaardag van deze website vandaag! Op 11 augustus 2014 schreef ik het eerste blog; ieder jaar in augustus besteed ik even aandacht aan de verjaardag.

Het is geen dagboek, het is geen foto-album en het is ook geen folder.
Dit blog geeft een inkijkje in mijn leven; daarbij laat ik weten wat dingen met mij doen.
Mijn schrijfsels laten veel facetten van mijn leven zien.
Als moeder beleefde ik vorig jaar in augustus de trouwdag van dochter Frea met haar Jon, we vierden met ons hele gezin een fantastische vakantie op Gran Canaria en we genoten van de jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zoals Sinterklaas en de Gradagen.
Mijn rol als echtgenote komt ook veelvuldig voorbij in blogs over het dagelijkse leven en de activiteiten die Gerard en ik gezamenlijk ondernemen, zoals daar zijn vakanties, Casa Grada en het gewone, dagelijkse huis-, tuin- en keukenleven.

Als dorpsgenoot blog ik soms over mijn bezoek aan de Jumbo en verschijnt er af en toe een verhaaltje in de streektaal van mij in de plaatselijke krant. Dit jaar mochten we eindelijk weer met elkaar Rodermarkt vieren!
Soms ben ik zus/tante en ga ik een dagje met mijn broer op stap of we doen iets samen met zijn gezin, soms ben ik schoonzus/tante en geniet ik van familiefeestjes en gezellige bijeenkomsten met de familie Waninge. Verder ben ik soms nicht voor de families van mijn vader en moeder die ook nog wel eens op de website voorbijkomen en ook als vriendin heb ik regelmatig met mensen contact.
Over mijn rol als collega schrijf ik niet zo vaak, maar heel af en toe licht ik een tipje van de sluier op.
Tik maar eens ‘Team290’ in bij de zoekfunctie van dit blog.

Over mijn rol als alt in de Cantorij Roden lees je regelmatig wat. Het afgelopen jaar bestond uit een aantal hoogtepunten, zoals het examen van Karel, maar we moesten als koor ook afscheid nemen van bas Joop en sopraan Louisa.
Ook als PKN-gemeentelid laat ik regelmatig wat van me horen door blogs over het ‘Holy Stitch’-clubje, het PKN-Christmascarol-koor en seizoens-activiteiten die ik bijwoon. Verder is er bijna wekelijks een blog over de kerkdiensten; geen notulen, maar mijn beleving op de zondagmorgen.

Ook ben ik soms patiënt of cliënt: bij het beugeltraject bij de tandarts, bij de huisarts, oogarts, fysiotherapeut…… je wordt ouder, mama.  Maar er zijn ook veel blogs die niets met één van mijn rollen te maken hebben: die gaan over wat ik lees, van welke muziek ik geniet, wat ik heb ontdekt over geschiedenis… over een boek of een voorstelling schrijf ik geen recensie, maar probeer ik te omschrijven wat ik er uit heb gehaald. Waar moest ik om lachen? Wat deed het met me? Wat ontroerde?

En bij al die verhalen hoop ik dat jij als lezer er iets uithaalt.
En dan hoop ik vooral dat het iets positiefs is.
Op naar de TIEN!

Wil je de blogs/evaluaties van de vorige verjaardagen lezen?
Klik dan hier op het allereerste blog uit 2014, daar onder vind je een overzicht.

Vorige

10 augustus: Ost Friesland (2) – Bismarck en het eerste Duitse hunebed.

Volgende

12 augustus: “Wil jij het eens proberen?”

  1. Dick de Jong

    Gefeliciteerd, Ada! En ga vooral verder op de ingeslagen weg. Jou kennende zal het 10e jaar in 2024 wel een bijzonder lustrum zijn. Ik kijk er al naar uit, zoals ik vrijwel dagelijks uitkijk naar je wederwaardigheden. Zeer de moeite waard en erg afwisselend….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén