Het is al een paar keer benoemd op deze website*: 5 van de 7 collega’s namen het afgelopen jaar afscheid van het secretaresseteam van Team290. Inmiddels zijn er in de loop van het jaar 4 nieuwe collega’s bij gekomen.
“Moeten we nog een apart etentje met ons team organiseren voor het afscheid van Corry en Marja? En ook nog voor Petronet? En nodigen we ‘de nieuwen’ dan ook uit?”
Vond ik wel een gedoe; ik stelde voor om één feestje te organiseren bij ons op Waninge Plaza, een ‘oud-en-nieuw-afscheids-ontmoetingsfeest’. “Ik zorg voor stokbrood en soep; iedereen neemt dan zijn eigen drinken mee én iets lekkers voor bij het buffet.”
Het idee werd met instemming ontvangen. We konden allemaal op dinsdag 29 augustus, vanaf 17.00 uur was de hele club welkom bij ons.
Helaas moesten Udona en Marchiena eergisteren afzeggen vanwege ziekte.

Het ijs tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ was al snel gebroken en al gauw was het een geteut en gesnater van jewelste bij ons achter het huis; de buren zijn gelukkig wel wat gewend (dochters, familie en vrienden komen ook wel eens langs).
Opeens zei één van de dames: “Daar fietst een meneer!”
Dat was mijn meneer, die ik Gerard mag noemen. Die was op de fiets naar zijn werk geweest en schoof gezellig aan bij het dameskransje.
Er was natuurlijk weer meer dan genoeg te eten en te drinken.
Marja had een heerlijke quiche gemaakt, Margreet een pastasalade, Renny een Griekse salade en Corry nam een schaal vol fruit mee.
Petronet had een nieuw recept uitgeprobeerd: een aardbeien tiramisu en Lucy had voor bij de borrel kaas en nootjes mee.
Jolanda tenslotte had lekkere smeerseltjes voor op het stokbrood.
We hebben heerlijk gegeten en bespraken ondertussen de toestand in de wereld: hoe is het leven als je gepensioneerd bent? Hoe bevalt het werken in je nieuwe baan? Hoe is de nieuwe teamleider? En weet je al dat wij tegenwoordig geen ‘secretaresse’ meer worden genoemd? Onze nieuwe functieomschrijving heeft het over ‘medewerker zorgadministratie’. Dit alles in het kader van de gender-gelijkheid.

Er waren afscheidsbloemen voor Petronet en wij kregen van Petronet bij wijze van afscheid een klein cadeautje.
Het was een klein potje met tijm met als opschrift: ‘Bedankt! Het is TIJM to go.’
Renny zorgde nog voor een hilarisch moment. Ze was even naar de wc geweest en had ‘iets’ gevoeld in haar jurk in de buurt van haar décolleté. “Wat heb ik daar nou zitten?” en daar kwam het printpasje van Team290 tevoorschijn. Had ze meegenomen vanaf het werk dinsdagmiddag. Wat een lol kun je dan hebben om zoiets onbenulligs.

Voor herhaling vatbaar, dat was de algemene conclusie toen we afscheid van elkaar namen.
In 2024 dus weer!

Hierbij een link naar de recepten van al het lekkers dat we gisteren hebben geproefd.
Quiche van Marja
Pastasalade van Margreet
Griekse salade van Renny
Aardbeien tiramisu van Petronet

* zie voor het afscheid van Margreet, Marja en Corry de blogs over het wandelclubje voor pensionado’s op 9 juni  en 28 juli van dit jaar.