een alternatief voor 'de waan van de dag'

30 augustus: Een nieuw begin

Gewoonlijk begint een nieuwe agenda/kalender in januari, maar ik koop in de zomer altijd een 16 maanden-agenda. Die beslaat 5 kwartalen,  zodat je op 1 september al met je nieuwe agenda kunt beginnen.
In de laatste week van augustus ga ik altijd even een uurtje zitten voor de ‘agenda-wissel’.
Ik schrijf de werkdagen bij Team 290 er in,  de cantorij repetities,  Holy stitch-bijeenkomsten, Fysi-Yo-Lates lessen bij Trijntje en ik schrijf alle afspraken die in de oude agenda staan over. Ook dit jaar is de omslag weer mooi; het is een weergave van een omslag van een gedichtenbundel uit 1893 van William Shakespeare, ontworpen tijdens de hoogtijdagen van de Art Nouveau-beweging. Het laat de signatuur van die stijl zien met de sierlijke krullen en motieven uit de natuur.

En ja, ik kies in deze digitale tijd bewust voor een papieren boekje waar je zelf in moet schrijven.
Laat mij maar. (Zie Kvintniks van 28 augustus 2021)

Zondagmiddag hadden we pokkenweer in Westerbork,  regen- en onweersbuien trokken over Casa Grada: een fijn moment voor het invullen van de nieuwe agenda. Dan heb je gelijk weer overzicht over wat er de laatste vier maanden van het jaar allemaal op de rol staat.  Leuke dingen weer; zinnan!

Aan het einde van de zondagmiddag ruimden we het huis op, trokken de deur achter ons dicht  en sloten het weekend af met een patatje in Westerbork.
Gistermorgen, maandag 28 augustus was ook Gerards vakantie voorbij en begonnen we met frisse moed aan het laatste stuk van 2023.
Ik ben er helemaal klaar voor!
Op de afbeelding rechts zie je nog een klein stukje van de agenda van 2023 en de Art-Nouveau-omslag van 2024.

Vorige

29 augustus: An der schönen ….(4) – Treppelweg?

Volgende

31 augustus: Oud-en-nieuw-afscheids-ontmoetingsfeest.

 1. Willem

  Dat was nieuw voor me; een 16-maandenagenda. Is het formaat kantooragenda, of formaat zakagenda, is een vraag die meteen bij me op komt. Sinds ik niet meer werk heb ik meer dan voldoende aan een zakagenda, Zal eens in de kantoorboekhandel kijken of ze een 16-maandeagenda hebben in het voor mij geschikte formaat.
  In de ‘standaardagenda’s’ is er als regel maar 1 maand overlap en de wet tot behoud van het chagrijn leert je dat die ene maand overlap vrijwel altijd nooit voldoet.
  Hoe de uitkomst ook is; bedankt voor de tip.

  • Ada

   Moi Willem, het is op het plaatje niet goed te zien, maar de agenda is niet zo groot hoor. 12 cm bij 17 cm. Verkrijgbaar in de goed-gesorteerde kantoorboekhandel, maar ook bij Bol.com. Uitgegeven door Peter Pauper Press, 16 months calender, verkrijgbaar in 11 verschillende prints.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén