een alternatief voor 'de waan van de dag'

22 februari: Diepvriesbonen.

Wij hebben nogal wat porties bonen in de diepvries en eigenlijk hou ik niet zo van bonen.
Tenminste…..niet van diepvriesbonen; als ze ’s zomers vers uit de tuin komen daarentegen vind ik ze heerlijk.
In de loop van de jaren heb ik een aantal recepten verzameld die het eten van diepvriesbonen voor mij wat veraangenamen.
(lees: met ingrediënten die de smaak van de diepvriesbonen een beetje verdoezelen)
Denk daarbij aan de ovenschotel met spekbonen, shoarma-vlees en rösti, het combinatiegerecht spekbonen, krieltjes, gehakt en satésaus of de vegetarische schotel met bonen, macaroni, kerrie, uien en kaas á la Carlijn.

Dinsdag had ik een vrije dag en er stond de hele dag niets in mijn agenda.
Heerlijk.
Drie blogs geschreven, bovenverdieping grondig opgeruimd, gestoft en gezogen, keuken schoon, was aan de kant en nog tijd over.
Dan ga ik dingen bedenken.
We zouden eigenlijk nasi eten, maar dat eten we regelmatig.
Kunnen we niet iets anders met rijst doen?
Kip-kerrie met rijst?
Toen ik ging zoeken op internet vond ik dit recept.
Niet heel ingewikkeld en geen buitennissige ingrediënten.
Dat wil zeggen: ik liet het limoensap weg en deed er in plaats daarvan wat ananassap doorheen.

Lekkerrrrr!
Zo zag het er bij ons uit.

Vorige

21 februari: Kladiladi.

Volgende

23 februari: Helemaal niet zo verkeerd.

  1. Willem

    Heb ooit eens, ergens jaren ’70, een recept gelezen van spekbonen met spek en peren, maar kan het niet meer terugvinden. Het stond in een blad over kamerplanten en het recept was afkomstig uit Noord-Duitsland. DE combinatie leek me niet erg aantrekkelijk, vooral spek met peren niet. Spek(jes) en bonen gaan uitstekend samen, maar peren en spek samen; ‘de griezels loopt mij over de grouwels’, om maar eens een medespeelster van de toneelclub aan te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén