een alternatief voor 'de waan van de dag'

7 april: Gastblog – Rudi Touw over zijn ‘Mooie Rooie’.

Op 20 maart schreef ik over de fietscaravan ‘Mooie Rooie‘ van collega Rudi Touw.
Toen ik bij hem op bezoek was had ik hem een gastblog op mijn website aangeboden.
“Als ik er mee op pad ga laat ik het je weten.”
Inmiddels zit de eerste testrit er op: op 1 april koppelde Rudi zijn fietscaravan aan zijn fiets voor een tochtje naar Fluitenberg.

Vandaag een gastblog met zijn verhaal:

Gisteren op 1 april, geen grap, mijn eerste wat langere rit gemaakt van ongeveer 50 km met mijn ‘Mooie Rooie’.
Op weg van Zuidlaren naar Fluitenberg om de verjaardag te vieren van mijn schoonzus.

Het was een mooie test om te kijken waar ik tegenaan zou lopen.
Ik vertrok in de regen met al mijn regenkleding aan maar was blij dat ik het bij Assen weer uit kon trekken.
Ik had wind tegen, maar dan ga je gewoon een stapje hoger in de ondersteuning en dan is het prima te doen. Resultaat was wel dat de accu sneller leeg ging, maar ook doordat ik per ongeluk hem in de turbo stand had gezet.
Op een gegeven moment dacht ik: “Het gaat wel heel makkelijk” en toen ontdekte ik de verkeerde stand.
Maar heb wel besloten om toch nog een accu erbij te kopen, dan heb ik er drie en daar moet ik het dan mee doen.
Afbeelding: pauze in de Gasterse Duinen.
Ik had steeds het idee dat ik wel 100 km per dag kan fietsen, maar daar ben ik nu wel van genezen. Gewoon lekker gaan fietsen en maar kijken hoe het gaat zonder een doel te hebben voor die dag.
Gewoon genieten van het fietsen zonder iets te moeten!!!!!
Maar even terug naar de turbo stand…….
Wat was daarvan nu de oorzaak???? Mijn nieuwste aanwinst is: richting-aanwijzers op de Mooie Rooie, die ik vanaf het stuur kan bedienen. Maar bij dit bedienen drukte ik dus ook op de schakelaar voor de ondersteuning. Al doende leer je dus ;).
Vandaag naar ten Caat in Hoogeveen geweest voor betere kussens/matras. Die erin zitten zijn mij veels te hard
De ‘oude’ Ten Caat was er, zijn zoon was thuis bij de zieke kinderen. Deze Ten Caat is al 73 en nog altijd alle dagen op de zaak aan het werk en geniet daarvan. Ben daar bijna 1,5 uur geweest; we hebben leuke gesprekken gehad en ook de maten opgemeten en nieuwe kussens/matras en stof uitgezocht. ‘Mooie Rooie’ mocht in het magazijn blijven staan zodat ik hem niet heen en weer hoef te rijden.
Binnenkort word ik gebeld wanneer alles klaar is en dan zal ik hier foto’s van bij zetten.
Mocht je mij willen volgen, druk dan eerst op het pijltje links boven aan deze pagina.
Daarna op de drie streepjes links boven aan en dan op de knop volgen.
Groet en liefs Rudi.
Ben je benieuwd hoe het verder gaat met fiets-caravan-avonturen van Rudi?
Hierbij een link naar zijn blog:  Hij beschrijft hierboven hoe je hem kunt volgen.

Vorige

6 april: Dat giet ok over oonze femilie!

Volgende

8 april: Dat gaat naar Den Bosch toe (1) – Een Meierijse boerin.

 1. Willem

  Als ik de foto bekijk geloof ik echt wel dat koeien kleurenblind zijn, want anders waren ze wel als een dolle op de “Mooie Rooie” afgekomen. Ondanks het vredelievende karakter dat Schotse Hooglanders schijnen te hebben.

  Gewoon even nieuwsgierigheid; mag je met zo’n fietscaravan overal staan, of is dat, net als campers aan vastgestelde plaatsen gebonden is. En hoe voelt het aan om ermee te fietsen in heuvelachtig gebied. Het lijkt me dat je een zeer getrainde fietser moet zijn.

  • Rudi Touw

   dag Willem, ik moet nog ontdekken waar ze me neer zetten op een camping, maar met de reserveringen tot nu toe, wordt ik op het trekkers veld geplaatst tussen de tenten. Hij is tenslotte veel kleiner dan de meeste tenten.
   je hebt wel een elektrische fiets nodig anders is het geen doen. Met heuvels heb ik nog geen ervaring, maar dan maar wat meer ondersteuning en dan moet dat wel lukken. groet Rudi Touw. mocht je meer vragen hebben kun je mij ook mailen. ruditouw@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén